Nem og virkelig lækker opskrift på hjemmelavet pastasauce | tomatsauce
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Pasta, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword pastasauce, tomatsauce
Antal 1portion
Forfatter Maj Schjøth
Equipment
Du skal bruge en blender eller stavblender
Ingredienser
1.2kggodt modne tomater - skåret i grove stykker
2stkrød peberfrugt - skåret i grove stykker
2stkrødløg - skåret i både
evt 1/4stkfrisk rød chili - fintsnittet
4fedknuste eller fintsnittede hvidløg
1/4dlolivenolie
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Glaserede rødløg:
2stkrødløg i fine både
1/2dlmørk balsamico
Tilbehør:
friske basilikumsblade
friskrevet parmesan
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader
Læg de ituskårede grøntsager (tomater, peberfrugt, rødløg, hvidløg og evt chili) i en bagepladepande og dryp med olivenolie og giv et drys flagesalt og friskkværnet peber.
Sæt dem ind i den varme ovn og lad dem bage til de falder sammen og er helt gennembagte. Det tager ca 20-25 minutter.
Imens laver du de glaserede rødløg og koger pastaen al dente
Sådan laver du de glaserede rødløg:
Varm lidt olivenolie op på en pande og steg rødløgsbådene til de er klare. Tilsæt den mørke balsamico og lade et koge ind, så løgene bliver glaserede.
Færdiggørelse af pastasaucen:
Du kan bruge både en blender og en stavblender. Hvis du ønsker en lidt tykkere konsistens på den færdige pastasauce løfter du de bagte grøntsager over i blenderglasset uden at tage væden med.Læg også halvdelen af de glaserede rødløg over i blenderglasset.Blend til saucen opnår den ønskede konsistens.
Smag pastasaucen til med flagesalt og friskkværnet peber.
Vend den i pastaen, drys med resten af de glaserede rødløg, friskrevet parmesan og friske basilikumsblade.
TIP: Pastasaucen - tomatsaucen er naturligvis fryseegnet. Så lav gerne en stor portion næste gang, der er billige tomater eller drivhuset bugner. Frys den ned i mindre portioner, så har du altid en lækker pastasauce lige ved hænderne.
Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.