Go Back

Blomkålssuppe med bagt blomkål

Cremet og lækker vegetarisk blomkålssuppe med bagt blomkål
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Suppe, vegetarisk
Keyword bagt blomkål, blomkål, blomkålssuppe, suppe
Antal 4 portioner
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved - skåret i skiver
  • Lidt olivenolie
  • 2 stk gule løg - fintsnittede
  • 3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 2 dåser majs (ca 300 gram) tag evt lidt fra til pynt
  • 1 dåse kokosmælk - fuldfed (400 ml) Alternativt kan du bruge fløde
  • 4-6 dl grøntsagsbouillon alt efter hvor tyk suppen ønskes 4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Evt lidt chiliflager

Forslag til topping:

  • 1 håndfuld tørristede mandelflager
  • Lidt bagt blomkål
  • Lidt friske timianblade
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt lidt sprødstegt parmaskinke eller bacon
  • Evt lidt parmesan-spåner (parmesan skåret med en ostehøvl)
  • Lidt olivenolie der dryppes forsigtigt henover suppen

Sådan gør du

  • Blomkålssuppe bagt blomkål
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Læg det skiveskårede blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp med olivenolie.
    Sæt den ind i den varme ovn i ca 20-25 minutter (jo tyndere skiver jo kortere bagetid). Når blomkålen er gyldenbrun på kanterne og gennembagt tages den ud af ovnen.
    Lav imens resten af suppen klar.
  • Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og sauter først løg til de er klare og tilsæt hefter hvidløg, der sauteres med et minuts tid. De skal IKKE tage farve.
  • Tilsæt majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge stille og roligt indtil blomkålen er klar.
  • Lav imens toppingen klar
  • Hæld suppen plus blomkålen over i et blenderglas (eller brug din stavblender) og blend suppen til den konsistens du ønsker.
    Husk at tage et par af de fineste blomkålsbuketter fra, hvis du ønsker at bruge dem som topping.
  • Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra krydderier efter behov.
  • Server suppen rygende varm i små skåle, som du pynter med lidt af den bagte blomkål, ristede mandelflager, frisk timian og friskkværnet peber.
    Tip: Du kan også riste lidt parmaskinke eller bacon som du bruger til topping.
    Du kan også vælge at servere den valgte topping i små skåle ved siden af, så holder den sig lettere sprød og lækker.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Blomkålssuppe bagt blomkål