Stor og lækker rösti der tilberedes i ovnen og efterfølgende smøres med hvidløgscreme og toppes med røget laks og avocado.Perfekt som ekstra lækker frokost eller let aftensmad evt sammen med en salat.
Krydderier:Flagesalt, friskkværnet peber og lidt chipotle chili krydderi
Lidtsmør eller olivenolie til at stege i
Lidtfrisk dild til cremen og som pynt
1-2stkavocado alt efter størrelse - halverede og skåret i skiver (dryp evt med citronsaft, så de ikke blir brune)
100gramrøget laks
2dlgræsk yoghurt
1stkøkologisk citron (fintrevet skal og saften)
1-2fedknust hvidløg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 graderEr skrællen pæn behøver du ikke skrælle kartoflerne, der sidder mange gode vitaminer i skrællen, så brug den så ofte det er muligt. Riv kartoflerne på den grove side af rivejernetPil og riv løgene på den grove side af rivejernetBland kartofler og løg i en skål og pres overskyende vand ud. Jeg bruger bare hænderne.Tilsæt salt og friskkværnet peber og kan du lid spicy mad, også lidt chipotle chiliflagerSmelt lidt smør eller olie på en stor pande eller flad stegegryde der tåler at komme i ovnen.Fordel kartoffel/løgmassen i panden og pres den lidt sammen, så den bliver en stor rund "bøf".Steg den i 5 minutter ved middel varme – pas på den ikke får for meget varme, så den brænder på.Sæt den nu ind i ovnen i ca 15-20 minutter indtil overfladen er gylden og fast.
Imens laver du dildcremen:Rør græsk yoghurt, knust hvidløg, dild, salt, friskkværnet peber og skal af 1/2 økologisk citron grundigt sammen.Smag cremen til og tilsæt evt flere krydderier, så du får lige den smag du foretrækkerTag den færdige rösti ud af ovnen og lad den lige stå et par minutter inden du topper den med dildcreme, avocadoskiver og røget laks.Giv et drys frisk dild henover og server straks.Jeg serverer gerne en stor blandet salat til