Go Back

Ærtesuppe

Fyldig og cremet ærtesuppe serveret lun med sprød topping.
Du kan også lave den vegetarisk og erstatte den sprøde parmaskinke med grofthakkede saltmandler eller ristede græskarkerner tilsat flagesalt.
Ret Aftensmad, gæstemad, Hverdagsmad, Suppe, vegetarmad
Keyword ærter, ærteskud, ærtesuppe, mascarpone, parmaskinke
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk bananskalotte - fintsnittede Bananskalotte er de aflange skalotteløg
  • 2 fed hvidløg - fintsnittede
  • 750 gram frosne ærter
  • 5-6 dl Hønsebouillon (brug grøntsagsbouillon, hvis du vil holde suppen vegetarisk) Jeg bruger 5 dl kogende vand og 2 bouillonterninger. Ønsker du en tyndere suppe, tilsættes blot ekstra bouillon.
  • 1 stor spsk Marcarpone (ca 100 gram)
  • 1/2 håndfuld friske mynteblade - fintsnittede
  • 1/2 stk økologisk citron - saften heraf
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Topping:

  • Ca 140 gram Parmaskinke (udelades hvis du ønsker at holde suppen vegetarisk)
  • Lidt friskbælgede ærter
  • Lidt friske ærteskud
  • Lidt friskkværnet peber
  • Lidt god olivenolie rundt i kanten af suppen - kun ganske lidt

Tilbehør:

  • 1 stk flute serveret lunet og skåret i skrå skiver

Sådan gør du

Sprød parmaskinke i ovn:

  • Start med at lave den sprøde parmaskinke:
    Tænd ovnen på 225 grader (alm ovn)
    Fordel skinken på ovnristen og stil en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder til at opfange eventuelle dryp.
    Bag skinken i 10-12 minutter indtil den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den køle af inden du tager den fra risten.
    Nu er den nem at brække i stykker eller knuse henover suppen.

Ærtesuppe:

  • Imens parmaskinken er i ovnen, laver du suppen klar sådan her:
    Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
    Tilsæt herefter ærterne og herefter bouillon, læg låg på og lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilsæt herefter mascarpone og de friske mynteblade og med blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
  • Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og citronsaft.
  • Server i små skåle og top med friske ærter, ærteskud, sprød parmaskinke, friskkværnet peber og dryp en smule god olivenolie rundt i kanten.
  • Server med lune flutes og ekstra parmaskinke.
  • Tip:
    Suppen kan også serveres kold. I det tilfælde kan du tilsætte lidt ekstra bouillon for at gøre den mere flydende og let.
  • Rigtig god fornøjelse!