Go Back

Mexi-dogs - hotdogs med et twist

En anderledes hotdog fyldt med pulled pork, guacamole, salsa og andre lækkerier.
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid
Køkken Mexikansk
Keyword chilimayo, guacamole, hotdogs, lynsyltede rødløg, mexi-dogs, pulled pork, salsa
Antal 6 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 6 store spsk Færdiglavet pulled pork (se link til opskrift nedenfor)
  • 6 stk Store pølsebrød af god kvalitet (se link til hjemmelavede pølsebrød nedenfor)
  • 1 glas Salsa (medium styrke)
  • Lidt Chilimayo (Sriracha mayo sauce) den er meget stærk, så pas på! eller anden chilimayo f.eks. den fra Hellmann's
  • Lidt Tortilla chips - knuste
  • Lidt Karse eller ærteskud som pynt

Lynsyltede rødløg:

  • 2 stk Rødløg skåret i tynde ringe
  • 1 stk Citron - saften heraf
  • 2 tsk Rørsukker

Guacamole - den hurtige:

  • 2 stk Avocado - de skal være tilpas modne
  • 2 spsk Creme fraiche 18%
  • 1-2 fed Hvidløg - knust
  • Lidt Citronsaft
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt 1 nip Chiliflager hvis den ønskes ekstra stærk

Ramsløgs/avocado mayo

  • 1 stor moden avocado - godt moden
  • 5-6 blade friske ramsløg (gerne flere hvis du ønsker en stærkere ramsløgssmag)
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 tsk hvid balsmico
  • 1 stk lime - saften heraf (start med saften fra 1/2 og tilføj ekstra efter behov)
  • 1/2 tsk chipotle chili
  • 1 nip flagesalt og friskkværnet peber
  • 1/2 dl God olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at lave pulled pork - den skal stå i ovnen min 10 timer.
    Sørg for at kødet blir gnedet grundigt ind i krydderier og tilføj gerne ekstra, når du trævler kødet med en gaffel. Det skal virkelig være både saftigt og godt krydret.
  • Friskbagte pølsebrød slår til enhver tid købte. Så har du tid og overskud, vil jeg klart anbefale dig at bage selv. Alternativt, så køb pølsebrød af en rigtig god kvalitet. Det gir bare en bedre smagsoplevelse!

Sådan laver du lynsyltede rødløg:

  • Rør citronsaft med rørsukker indtil sukkeret er helt opløst. Vend herefter løgringene i citronsaften og "masser" gerne saften godt ind. Allerede efter få minutter vil du se, at farven ændrer sig. Jeg lader dem gerne trække 10 minutter, så er de klar.
    Lav gerne en stor portion, fyld dem på et skoldet glas og stil dem på køl.så har du lækker topping til dine salater osv den kommende uge.

Sådan laver du den hurtige guacamole:

  • Mos avocadokødet med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche. Smag blandingen til med citronsaft, knuste hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber. Stil på køl indtil den skal bruges.
    Ønsker du den ekstra stærk, kan du tilføje lidt chipotle chili eller chiliflager.

Sådan laver du ramsløgs/avocado mayo

  • Læg avocado-kødet og de fintsnittede ramsløgsblade ned i en foodprocessor sammen med æggeblommen, balsamico, lime og krydderier - blend det godt sammen.Tilsæt olien i en tynd stråle alt imens du kører med blenderen. På den måde undgår du at den skiller.
    Smag til og juster evt med flere krydderier.
    Opbevares i et glas med tætsluttende låg - og på køl

Sådan samler du din mexi-dog:

  • Start med at varme brødene godt igennem og læg i bunden en strimmel salsa, herefter en stor spsk pulled pork.
    Top med lidt ekstra salsa, godt med guacamole, lynsyltede rødløg, chilimayo og knuste tortilla chips. Drys til slut med lidt karse eller ærteskud.
  • Server med ekstra tortillachips, salsa og guacamole i små skåle. Så kan alle selv forsyne sig.
  • Rigtig god fornøjelse