Go Back

Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce

Skøn one pot med saftig kylling, kartofler og champignoner i en dejlig krydret sauce med kokosmælk
Ret Aftensmad, Gryderet, hovedmåltid, Hovedret, Hverdagsmad, onepot
Keyword champignoner, kartofler, kokosmælk, kylling
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • Lidt smør og olivenolie til at stege i
  • 350 gram svampe - jeg købte markchampignoner - halverede
  • 2 stk gule løg - fintsnittede
  • 3-4 fed hvidløg - fintsnittede
  • 2 tsk Spicy Caribbean Chicken Rub fra @EpicSpice  Alternativt: Chipotle chili, tørret timian, basilikum, stødt muskatnød, stødt kanel, stødt allerhånde
  • 1 glas rød pesto 190 gram
  • 500 gram kartofler skåret i halve eller kvarte. Det er vigtigt at kartoflerne ikke er for store. Så blir de ikke færdige samtidig med kyllingen.
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - 400 gram
  • 2-3 dl hønsebouillon hvis du ønsker lidt ekstra sauce
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt grønt drys til den færdige ret f.eks. bredbladet persille og padronpebre skåret i fine skiver

Sådan gør du

  • Varm smørret op i en pande med høje kanter og steg svampene gyldne. Giv dem et drys salt og læg dem over på en tallerken til senere.
  • Tilføj olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne indtil de får en gylden stegeskorpe og tilføj de halverede aspargeskartofler, løg og hvidløg. Steg det under omrøring indtil løgene er klare.Det er vigtigt at kartoflerne ikke er alt for store, da de så har svært ved at blive møre uden at kyllingekødet bliver stegt for længe.
  • Tilføj herefter krydderiblandingen og rød pesto, vend det rundt og lad det sautere et par minutter, hvorefter kokosmælken tilsættes.
  • Vend det hele grundigt sammen, dæk med låg eller staniol og lad det småsimre indtil indtil kylling og kartofler er møre.
  • Smag til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel de smørstegte svampe henover retten og giv den et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille inden servering.
  • Rigtig god fornøjelse!