Go Back

Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce

Opskrift på store saftige kødboller med revet ost og italienske krydderier i en skøn sauce med soltørrede tomater, spinat, fløde og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword fløde, hakket kylling, kødboller, soltørrede tomater, spinat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til de italienske kødboller:

  • 500 gram hakket kylling
  • 1 håndfuld revet mozzarella
  • 4 fed knust hvidløg
  • 2 tsk Pizza Seasoning fra EpicSpice eller andet italiensk krydderi
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks timian og bredbladet persille
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 stk æg
  • Olie/smør til at stege i

Til spinatsaucen:

  • 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • 150 gram soltørrede tomater skåret i mindre stykker
  • 2 håndfulde frisk spinat - grundigt skyllet og duppet tørre
  • 1-1.5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl fløde eller madlavningsfløde
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Forslag til tilbehør:

  • Løse ris, pasta, kartofler, kartoffelmos, quinoa, blomkåls- eller broccoliris.

Sådan gør du

  • Rør den hakkede kylling sammen med æg, revet mozzarella, knust hvidløg og italienske krydderier grundigt sammen.
  • Varm olie og/eller smør i en pande. Form middelstore kødboller der steges på panden til de er gennemstegte. Løft dem herefter over på en tallerken imens du laver saucen. Dæk dem til, så de holder sig varme.
    Panden skal IKKE vaskes af.
  • Tilføj efter behov lidt ekstra smør/olie til panden og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Snit de soltørrede tomater i mindre stykker og tilføj dem. Lad dem sautere med et minuts tid inden du tilføjer bouillon og fløde/madlavningsfløde.
  • Kog saucen lidt ind og tilføj så parmesanosten. Rør rundt så den fordeles i saucen og lad saucen simre indtil den opnår en cremet konsistens.
  • Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og tilføj spinaten. Vend den rundt til spinaten falder sammen.
  • Læg kødbollerne ned i den varme sauce og server med løse ris, pasta, kogte kartofler, kartoffelmos eller quinoa.
    Vil du spare på kulhydraterne kan du i stedet servere med blomkåls- eller broccoliris.
  • Rigtig god fornøjelse!