Go Back

Linsesuppe - vegetarisk opskrift

Sund, nem og lækker vegetarisk linsesuppe med lækkert fyld og masser af dejlig smag
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Suppe
Keyword belugalinser, linser, linsesuppe, suppe, vegetarisk
Antal 4 portioner
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittede
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 stort gult løg - fintsnittet
  • 200 gram kartofler - skrællet og skåret i mindre tern
  • 200 gram gulerødder - skrællet og skåret i tern
  • 1 bundt grønne asparges - snittet i mindre stykker
  • 1 dåse Belugalinser (400 gr) - drænes og skylles
  • 2 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon (vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
  • 2 tsk karry - medium styrke
  • 2 tsk gurkemeje
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Drys/topping og tilbehør:

  • 1 håndfuld friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg
  • Lidt godt brød f.eks. focaccia

Sådan gør du

  • Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter kartofler, asparges og gulerødder. Lad det hele stege godt igennem 4-5 minutter før du tilsætter hvidløg, ingefær karry, gurkemeje og ingefær. Sauter videre et par minutter under omrøring, så det ikke brænder på.
  • Tilføj herefter belugalinser, grøntsagsbouillon og mandelmælk og lad det koge ved middel varme indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og giv suppen et gavmildt drys friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg lige før servering.
    Prøv lidt lækkert brød som tilbehør - f.eks. et focaccia
  • Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret med nye opskrifter herinde på bloggen.
    Klik her! http://www.instagram.com/majspassion