Go Back

Mørbradgryde

Gryderet med svinemørbrad, champignoner og cocktailpølser i lækker flødesauce.
Server med f.eks. kartoffelmos, ris eller pasta
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Køkken dansk
Keyword bacon, champignoner, flødesauce, mørbradgryde, svinemørbrad
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i Du kan også stege i smør
  • 2 stk svinemørbrad - afpudsede
  • 2 spsk hvedemel
  • 125 gram bacon i tern
  • 250 gram champignoner skåret i kvarte eller fine skiver
  • 2 stk gule løg - fintsnittede
  • 250 gram cocktailpølser Du kan også bruge alm pølser skåret i mindre stykker
  • 1-2 spsk sød paprika Du kan også bruge røget paprika
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 2,5 dl Madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2 bouillonterninger (svine- eller grøntsags)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater + 1/2 dåse vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille eller timian - fintsnittet
  • 2 spsk creme fraiche til at smage til med

Tilbehør:

  • Kartoffelmos, løse ris, pasta, kogte kartofler eller pommes frites. Du kan også servere blomkålsris, hvis du foretrækker det

Sådan gør du

  • Hvis dine mørbrader ikke er pudset af, fjerner du hinder og sener og skærer dem i ca 1.5 cm tykke skiver. Giv dem et let tryk og skær dem evt i lidt mindre og mere mundrette stykker.
  • Vend mørbradstykkerne i hvedemel og svits dem i lidt olivenolie på en pande eller stegegryde til de er flot gyldne på alle sider. Krydr med sød eller røget paprika og lad det stege med et minutes tid, men pas på at det ikke brænder på. Løft dem over på en tallerken.
  • Steg bacontern gyldne og løft dem over i en lille skål imens du steger champignoner gyldne i stegeresterne fra bacon.
  • Når champignonerne er gyldne tilføjes løgene, der steges med indtil de er klare. Herefter lægges bacon og mørbrad tilbage i stegegryden.
  • Tilføj nu de flåede tomater, 1/2 dåse vand, fløde, bouillonterninger og krydr med lidt friskkværnet peber. Sæt låg på og lad retten simre 20 minutter imens du laver tilbehøret.
  • Tag låget af og læg cocktailpølserne ned så de blir varmet godt igennem.
  • Smag til med lidt creme fraiche og salt og giv det retten et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille og/eller frisk timian.
  • Vi nød retten med en luftig kartoffelmos.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Klik blot på linket her: https://www.instagram.com/majspassion