2stykkervarmrøget laks - brækket i mindre stykkerAlternativt kan du bruge koldrøget laks
2-3store håndfuldesalatblade - jeg brugte en færdig salatmixDu kan også bruge: Feldsalat, iceberg, hjertesalat eller lign.
2stkavocado skåret i skiver
1håndfuldcherrytomater skåret i halve
1lilleagurk skåret over på langs og derefter i skiver
1lille pakkefeta smuldres (som drys)
1håndfuldtørrede tranebær (som drys)
1håndfuldfrisk dild som drys
1/2håndfuldfriske basilikumsblade
Til Dijon-honning vinaigrette
1/2dlcitronsaft
1/2dlolivenolie
2spskflydende honning
LidtDijonsennep (jeg brugte 1 spsk)
2spskfintsnittet dild
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilbehør:
Lidtlækkert brød
Sådan gør du
I en stor salatskål blander du salatbladene, agurkeskiverne og halverede cherrytomater. Ovenpå lægges varmrøgede laksestykker, smuldret feta og avocadoskiver.
Drys med friske dildkviste og tørrede tranebær.
Lav vinaigretten sådan her:Pisk citronsaft, honning og sennep sammen og tilføj herefter i en tynd stråle under konstant piskning olivenolien. Pisk indtil du får en cremet konsistens og pisk herefter fintsnittet dild, lidt flagesalt og friskkværnet peber i vinaigretten.Opbevares på køl hvis du ikke får brugt hele portionen.
Umiddelbart før servering, dryppes vinaigretten henover og salaten løftes forsigtigt op med to gafler, så vinaigretten fordeles.Server evt med lidt lækkert brød f.eks. focaccia eller manitobaboller.