Go Back

Salat med varmrøget laks, avocado og friske krydderurter.

Sund nem og lækker salat med masser af smag vendt i cremet vinaigrette.
Server evt med lækkert brød ved siden af.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Salat
Køkken dansk
Keyword avocado, dijon-honning vinaigrette, feta, røget laks, salat, varmrøget laks, vinaigrette
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stykker varmrøget laks - brækket i mindre stykker Alternativt kan du bruge koldrøget laks
  • 2-3 store håndfulde salatblade - jeg brugte en færdig salatmix Du kan også bruge: Feldsalat, iceberg, hjertesalat eller lign.
  • 2 stk avocado skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater skåret i halve
  • 1 lille agurk skåret over på langs og derefter i skiver
  • 1 lille pakke feta smuldres (som drys)
  • 1 håndfuld tørrede tranebær (som drys)
  • 1 håndfuld frisk dild som drys
  • 1/2 håndfuld friske basilikumsblade

Til Dijon-honning vinaigrette

  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • Lidt Dijonsennep (jeg brugte 1 spsk)
  • 2 spsk fintsnittet dild
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Tilbehør:

  • Lidt lækkert brød

Sådan gør du

  • I en stor salatskål blander du salatbladene, agurkeskiverne og halverede cherrytomater. Ovenpå lægges varmrøgede laksestykker, smuldret feta og avocadoskiver.
  • Drys med friske dildkviste og tørrede tranebær.
  • Lav vinaigretten sådan her:
    Pisk citronsaft, honning og sennep sammen og tilføj herefter i en tynd stråle under konstant piskning olivenolien. Pisk indtil du får en cremet konsistens og pisk herefter fintsnittet dild, lidt flagesalt og friskkværnet peber i vinaigretten.
    Opbevares på køl hvis du ikke får brugt hele portionen.
  • Umiddelbart før servering, dryppes vinaigretten henover og salaten løftes forsigtigt op med to gafler, så vinaigretten fordeles.
    Server evt med lidt lækkert brød f.eks. focaccia eller manitobaboller.
  • Rigtig god fornøjelse!