Go Back

Broccolivafler - LCHF

Store lækre belgiske vafler uden mel
Ret frokost, Hovedret, lchf/keto
Keyword broccoli, vafler, sunde vafler, broccolivafler, vafler uden mel
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 150 gram frisk broccoli frossen broccoli duer ikke
  • 2 stk æg str. M/L
  • 3 spsk pofiber alternativt mel, men så er de ikke længere LCHF
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Skær den kraftigeste den af broccolistokken fra - de små kan sagtens bruges
  • Kør resten til fin "broccolimel" i en foodprocessor
  • Tilsæt æggene, pofiber og lidt salt
  • Kør det hele til en tyk og ensartet masse - den skal være meget tyk og ikke noget der ligner traditionel vaffeldej
  • Varm vaffeljernet op og vent med at bage vaflerne til jernet har den rigtige temperatur. Min har en lampe der lyser, når jernet er klar
  • Pensel pladerne bare med lidt olivenolie evt på et stykke køkkenpapir
  • Jeg får 5 store "belgiske"vafler ud af denne portion:
    Fordel en stor skefuld broccolidej på hver af pladerne. Dejen er så tyk, at den ikke selv fordeler sig, når jernet lukker. Så sørg for at massen er fint jævn inden du lukker jernet.
  • Bag dem i 5 minutter og lad være med at åbne jernet undervejs - så går de bare i stykker
  • Læg dem over på en bagerist til afkøling og bag næste portion
    Lad dem ikke ligge på en tallerken imens de køler af, da de så bliver våde og svampede af dampen.
  • Pynt de færdige vafler med spinatblade eller anden salat, top med skiver af avocado, lakserilette, røget laks, æg eller en super nem tunsalat. Pynt med skiver af radiser og mikrogrønt.
  • Velbekomme