Go Back

Pavlova med rabarberskum og jordbær

En lækker kage med mandelmarengs som bund, rabarberskum og friske jordbær og mørk chokolade på toppen
Ret Brød og kager, småt og godt, Dessert, kage
Køkken dansk
Keyword fløde, jordbær, lchf-venlig, mandelbund, rabarber, sommerkage
Antal 6
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Til mandelmarengsbunden:
  • 4 bægre æggehvider
  • 50 gram Sukrin Gold Eller rå rørsukker
  • 50 gram kokosblomstsukker Eller rå rørsukker men vær obs på at kokosblomstsukker søder mere end alm sukker, så måske du skal tilsætte lidt ekstra....
  • 250 gram mandler De skal IKKE smuttes
  • Til rabarskum:
  • 300 gram rabarber
  • 2 spsk Sukrin Gold Eller rå rørsukker
  • 1 spsk kokosblomstsukker Eller rå rørsukker
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 5-6 dl piskefløde
  • Til topping:
  • 1 bakke jordbær
  • 100 gram mørk chokolade minimum 72%

Sådan gør du

  • Sådan laver du mandelbunden:
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • Hak mandlerne groft - evt. i en minihakker, men ikke så de bliver til mel.
  • Pisk æggehviderne næsten stive inden du tilsætter sukkeret. Pisk dem nu helt stive
  • Vend mandlerne forsigtigt i de stive æggehvider. Pas på du ikke slår luften ud af æggemassen.
  • For en bageform på ca 23 cm med bagepapir og fordel marengsmassen i formen.
  • Bag i 25-30 minutter - bruger du kokosblomstsukker, vil dit bagværk blive lidt mørkere i farven end hvis du bruger rørsukker.
  • Lad den færdige bund afkøle helt på en bagerist
  • Sådan laver du rabarberskum:
  • Skyl rabarberne grundigt fri for evt sand og fjern top og bund.
  • Skær dem i ca 2 cm lange stykker og læg dem i en ildfast fad
  • Drys sukring gold og kokosblomstsukker og vanillepulver henover
  • Bag dem ved 175 grader (varmluft) i 30 minutter (de kan bages samtidig med mandelbunden hvis du bruger varmluft)
  • Prik i dem med en gaffel for at tjekke, at de er helt gennembagte
  • Tag dem ud og mos dem med en gaffel og lad dem køle helt af
  • Sådan samler du kagen:
  • Skyl jordbærrene mens stilken sidder på, så undgår du vandede jordbær. Skær dem i halve eller kvarte - eller brug dem hele som de er, hvis du foretrækker det.
  • Hak chokoladen groft
  • Pisk fløden til skum og vend de bagte rabarber i
  • Fordel rabarberskummet over mandelbunden, pynt med jordbær og drys derefter med grofthakket chokolade.
  • Nyd den!