-
Sådan laver du mandelbunden:
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
Hak mandlerne groft - evt. i en minihakker, men ikke så de bliver til mel.
Pisk æggehviderne næsten stive inden du tilsætter sukkeret. Pisk dem nu helt stive
Vend mandlerne forsigtigt i de stive æggehvider. Pas på du ikke slår luften ud af æggemassen.
For en bageform på ca 23 cm med bagepapir og fordel marengsmassen i formen.
Bag i 25-30 minutter - bruger du kokosblomstsukker, vil dit bagværk blive lidt mørkere i farven end hvis du bruger rørsukker.
Lad den færdige bund afkøle helt på en bagerist
Sådan laver du rabarberskum:
Skyl rabarberne grundigt fri for evt sand og fjern top og bund.
Skær dem i ca 2 cm lange stykker og læg dem i en ildfast fad
Drys sukring gold og kokosblomstsukker og vanillepulver henover
Bag dem ved 175 grader (varmluft) i 30 minutter (de kan bages samtidig med mandelbunden hvis du bruger varmluft)
Prik i dem med en gaffel for at tjekke, at de er helt gennembagte
Tag dem ud og mos dem med en gaffel og lad dem køle helt af
Sådan samler du kagen:
Skyl jordbærrene mens stilken sidder på, så undgår du vandede jordbær. Skær dem i halve eller kvarte - eller brug dem hele som de er, hvis du foretrækker det.
Hak chokoladen groft
Pisk fløden til skum og vend de bagte rabarber i
Fordel rabarberskummet over mandelbunden, pynt med jordbær og drys derefter med grofthakket chokolade.
Nyd den!