Udskriv Pin

Spaghetti squash med spinat og ostefyld / lchf/keto/vegetarisk

Smeltende varm ost og spinat i bagt spaghetti squash - lchf/keto og vegetarisk
Ret Hovedret, lchf/keto
Keyword ost, spaghetti squash, spaghetti squash med fyld, spinat, stripetti
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 stk stripetti - spaghetti squash
  • Lidt olivenolie til pensling
  • 2 håndfulde babyspinat - finthakket
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 stk bananskalotte - fintsnittet
  • 2 spsk Philadelphia
  • 1/4 ltr piskefløde
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • Lidt mozarella eller vesterhavsost til gratinering (kan udelades)
  • Lidt Fintsnittet bredbladet persille som topping
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Flæk stripettien og læg den på en bagplade beklædt med bagepapir med skæresiden nedad. Bag den i ca 50 minutter alt efter størrelse. Tjek med en gaffel om den er mør.
  • Tag den ud og lad den køle lidt af imens du laver fyldet.
  • I en pande varmes lidt olie op og løg og hvidløg steges klares
  • Tilsæt den finthakkede spinat og lad det falde sammen.
  • Tilsæt Philadelphia, revet parmesan og fløde og rør det hele godt sammen - smag til med salt og friskkværnet peber
  • Med en gaffel løsnes stripetti-kødet (lad en god kant være tilbage, så skallen forbliver intakt) og det lægges over i oste-spinatsaucen hvor det røres sammen til en ensartet masse.
  • Fordel fyldet i de to stripettiskaller og drys evt lidt ekstra ost henover inden de sættes tilbage i den varme ovn 15 minutter - tænd evt grillfunktionen til sidst for at opnå en gylden overflade, men pas på det ikke brænder på.
  • Drys inden serveringen med lidt fintsnittet bredbladet persille og ser dem rygende varme gere med en stor grøn salat
  • Velbekomme!