Go Back

Mørbradgryde med blomkålsris

En nem og sund gryderet med masser af grøntsager - velegnet som meal-prep /LCHF
Ret Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto, One-pot
Keyword blomkålsris, gryderet, hverdagsmad, one-pot, sund aftensmad, svinemørbrad
Antal 6
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 400 gram svinemørbrad - afpudset og skåret grove stykker
  • 2-4 stk bananskalotteløg - fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittede
  • EVT 1/2 pakke bacon - gerne kalkunbacon
  • 2 stk rød peberfrugt - fintsnittede
  • 300 gram blomkålsris (lav den selv ved at køre blomkålsbuketterne i en foodprocessor eller riv på et rivejern) eller købt den færdiglavet, hvis det skal være nemt
  • 400 gram Flåede, hakkede tomater
  • 1 spsk Epic spice Chicken rub eller dine egne yngslingskrydderier f.eks. røget paprika, tørret timian, rosmarin, all-round krydderi
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 dl Piskefløde hvis du spiser lchf ellers kan du udskifte den med en madlavningsfløde
  • 1 kugle mozarella
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar eller anden ost der egner sig til gratinering
  • Drys Fintsnittet bredbladet persille eller friske spirer
  • Lidt olie til stegning

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Hvis du anvender bacon starter du med at stege den sprød og gylden. Læg den over på fedtsugenede køkkenrulle. Den skal bruges som topping på den færdige ret.
  • Er din bacon meget mager, må du evt tilsætte lidt ekstra olie, hvorefter du steger svinemørbradklumperne, så de får en fin stegeskorpe.
    De behøver ikke være færdigstegte, da de senere koger med i saucen og der får den sidste tilberedning. Overstegt svinekød er aldrig godt!
    Læg dem over på en tallerken.
  • Sauter nu løg og hvidløg til de er klare, hvorefter du tilsætter risene og de ituskårne peberfrugter. Sauter det hele godt igennem.
  • Tilsæt kødet sammen med de *flåede tomater, evt fløde/madlavningsfløde og krydderierne. Lad saucen koge godt igennem indtil kødet er gennemstegt. Undlad låg, så saucen koger ind. Den skal være let fugtig men ikke svømme i væde
    *VIGTIGT: Saucen må endelig ikke blive for våd, så vurder hvor meget tomatsauce/fløde retten kan bære.
  • Smag til og juster evt. på krydderierne
  • Tænd ovnen på grill-funktionen
  • Når ovnen er varm fordeler du mozarella og den revne ost over og gratinerer retten et par minutter under grillen. Pas på den ikke brænder på!
  • Server med et drys fintsnittet bredbladet persille, friske spirer og den sprødstegte bacon
  • Forslag til ekstra tilbehør:
    Blomkålsris med et twist - find den på bloggen
    Spiretti-mos - find den på bloggen
    Salat - altid lækkert med ekstra grønt
    Små kogte kartofler med et gavmildt drys persille
    Fuldkornsris, sorte ris, bulgur, quinoa eller lignende
  • Rigtig god fornøjelse!