400gramsvinemørbrad - afpudset og skåret grove stykker
2-4stkbananskalotteløg - fintsnittede
2-3fedhvidløg - fintsnittede
EVT 1/2pakkebacon - gerne kalkunbacon
2stkrød peberfrugt - fintsnittede
300gramblomkålsris (lav den selv ved at køre blomkålsbuketterne i en foodprocessor eller riv på et rivejern) eller købt den færdiglavet, hvis det skal være nemt
400gramFlåede, hakkede tomater
1spskEpic spice Chicken rub eller dine egne yngslingskrydderier f.eks. røget paprika, tørret timian, rosmarin, all-round krydderi
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1dlPiskefløde hvis du spiser lchf ellers kan du udskifte den med en madlavningsfløde
1kuglemozarella
1håndfuldfriskrevet rød cheddar eller anden ost der egner sig til gratinering
DrysFintsnittet bredbladet persille eller friske spirer
Lidtolie til stegning
Sådan gør du
Sådan gør du:
Hvis du anvender bacon starter du med at stege den sprød og gylden. Læg den over på fedtsugenede køkkenrulle. Den skal bruges som topping på den færdige ret.
Er din bacon meget mager, må du evt tilsætte lidt ekstra olie, hvorefter du steger svinemørbradklumperne, så de får en fin stegeskorpe.De behøver ikke være færdigstegte, da de senere koger med i saucen og der får den sidste tilberedning. Overstegt svinekød er aldrig godt!Læg dem over på en tallerken.
Sauter nu løg og hvidløg til de er klare, hvorefter du tilsætter risene og de ituskårne peberfrugter. Sauter det hele godt igennem.
Tilsæt kødet sammen med de *flåede tomater, evt fløde/madlavningsfløde og krydderierne. Lad saucen koge godt igennem indtil kødet er gennemstegt. Undlad låg, så saucen koger ind. Den skal være let fugtig men ikke svømme i væde*VIGTIGT: Saucen må endelig ikke blive for våd, så vurder hvor meget tomatsauce/fløde retten kan bære.
Smag til og juster evt. på krydderierne
Tænd ovnen på grill-funktionen
Når ovnen er varm fordeler du mozarella og den revne ost over og gratinerer retten et par minutter under grillen. Pas på den ikke brænder på!
Server med et drys fintsnittet bredbladet persille, friske spirer og den sprødstegte bacon
Forslag til ekstra tilbehør:Blomkålsris med et twist - find den på bloggenSpiretti-mos - find den på bloggenSalat - altid lækkert med ekstra grøntSmå kogte kartofler med et gavmildt drys persilleFuldkornsris, sorte ris, bulgur, quinoa eller lignende