Skær kartoflerne ud til pommes frites - behold gerne skrællen på
Læg kartoffelstavene i koldt vand gerne en times tid - skift gerne vandet et par gange
Hæld vandet fra og dup stavene tørre i et rent viskestykke
Hæld olie i en tykbundet gryde - hav altid et passende låg liggende ved siden af når du håndterer brandvarm olie.Varm olien op til omkring 150-160 grader - kontroller evt med et sukkertermometer eller når olien syder om en kartoffelstav Tilsæt en del af kartoffelstavene, men lad være med at overfylde gryden. Lad dem koge i olien 5-6 minutter uden at de tager farve.
Læg dem over på en bradepande imens de øvrige fritter laves.
Lige inden servering gir du fritterne endnu en tur i den varme olie indtil de er sprøde og gyldne.
Læg et par kviste frisk rosmarin ned i den varme olie. De skal ikke have ret længe før de er sprøde. Læg dem over på lidt køkkenrulle indtil de skal drysses over de færdige fritter lige inden servering.
Drys med flagesalt - og nyd dem!
TIP: Skal du lave en rigtig stor portion, så kan du holde fritterne varme og sprøde i en opvarmet ovnSi den afkølede olie for urenheder og hæld den over i en beholder med tætsluttende låg. Opbevar olien på køl og genanvend den en ekstra gang.