Go Back

Butternut med fyld

Bagte butternuts toppet med lækkert fyld enten vegetarisk eller kød og med friskrevet ost og derefter gratineret. En rigtig efterårsret til hele familien.
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto, vegetarisk
Keyword butternut, oksekød, plantefars
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 2 stk. mellemstore butternuts - vaskede, halverede og kerner fjernet.
  • Lidt olivenolie
  • 2 stk. mellemstore bananskalotteløg - fintsnittede
  • 1/2 stk. solo-hvidløg - fintsnittet
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • Tørrede krydderier Chipotle chili krydder, røget paprika, spidskommen, salt, friskkværnet peber
  • 1 dåse kidneybønner - drænede og skyllede
  • 400 gram hakket kød eller plantefars På bloggen er der linket til andet opskrift med sorte ris og bønner.
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater - 400 gram
  • 2 håndfulde friskrevet ost - vesterhavsost, ravost eller hvad du foretrækker

Sådan gør du

Sådan gør du:

    Start med at bage dine butternuts

    • Tænd ovnen på 200 grader
    • Halver de vaskede butternuts og lav dybe snitmønstre i kødet, men pas på du ikke går igennem skallen.
      Placer de halverede butternuts med skindsiden nedad, dryp lidt olie på skærefladerne og drys med lidt salt og friskkværnet peber.
      Bag dem i ca 30 minutter eller til de er næsten møre. Tjekt med en gaffel eller kødnål

    Lav imens fyldet/toppingen:

    • I en stegegryde varmes lidt olivenolie og og løg samt hvidløg sauteres til løgene er klare.
    • Tilsæt det hakkede kød/plantefars og steg det godt igennem
    • Tilsæt nu de skyllede kidneybønner steg dem med en kort øjeblik inden du tilsætter de flåede, hakkede tomater samt krydderierne.
    • Kog det hele godt igennem og lad gerne saucen koge ind, så der er mindst mulig væde tilbage.
    • Smag til og juster evt. med ekstra krydderier.
      Da butternuts i sig selv er meget milde i smagen, må toppingen gerne være lidt ekstra spicy

    Sådan laver du de fyldte butternuts

    • Tag de færdige butternuts ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik
    • Skrab med en ske kødet ud de bagte butternuts. Husk at der skal blive en kant og en bund tilbage.
    • Butternut-kødet moser du let med en gaffel og tilsætter det kødfyldet, så intet går til spilde
    • Fordel fyldet i butternuts'ene og drys med friskrevet ost
    • Gratiner i ovnen i ca 10 minutter eller til osten er smeltet
    • Tag de færdige butternuts ud af ovnen og drys med fintsnittet bredbladet persille lige inden serveringen.
    • Fik du ikke brugt alt kødsacen..? Så put den i fryseren til næste gang du har brug for fyld eller topping. Se forslag i selve blogindlæget.
    • Rigtig god fornøjelse!