Skønne små bagte hokkaido med fyld, der både kan være vegetarisk og med kød.
Ret Hovedret
Keyword bagte hokkaido, Halloween, hokkaido, hokkaido med fyld
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
Det skal du bruge til fyldet:
2stk.hokkaido
Lidt olivenolie til stegning
1dlhvide quinoafrø (kog dem som anvist på pakken)brug gerne en rest f.eks. ris, bulgur el.lign
1stk.mellemstort skalotteløg - fintsnittet
3fedhvidløg - fintsnittet
1storrød snackpeber - fintsnittet
1-2dlgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
1knspstødt spidskommen
1knspchipotle-chili
Lidtsalt og friskkværnet peber
1/2-1dåsekidneybønner (drænede og skyllede)Har du sart mave kan du udelade bønnerne
Det skal du bruge til topping:
2håndfuldecherrytomater - halverede
2spskmørk balsamico
Lidtfrisk rosmarin - fintsnittet
Lidtfrisk persille - fintsnittet
Tips til ekstra mæthed:
Kødspiser: Hakket okse/lamme/kyllingekød
Vegetarer: Plantefars, ekstra kidney/sorte bønner eller kikærter
Groft brød f.eks. mit valnøddebrød bagt på ølandshvede
Stort grøn salat evt. med groft brød til
Sådan gør du
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.Skær toppen og evt den spidse del af bunden af hokkaidoene.Stil dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.Sæt dem ind i ovnen i ca 30-40 minutter til de er møre.Imens laver du fyldet klar.
Sådan laver du de stegte tomater
Varm lidt olie op i en pande/gryde
Tilsæt de halverede cherrytomater sammen med balsamico og frisk rosmarin, der er snittet fint. Steg dem godt igennem.
Smag til med salt og friskkværnet peber
Sådan laver du fyldet:
Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde
Sauter løg og hvidløg til de er klare og tilsæt så også de fintsnittede snackpebre. Lad dem sautere med et par minutter, men de skal ikke blive brune.
Tilsæt de kogte quinoa/ris/bulgur, de afdryppede og skyllede kidneybønner samt bouillonen.TIP: Tilsæt evt. plantefarsSpiser du kød: Tilsæt evt lidt hakket okse/kylling eller lammekød
Tilsæt krydderier - smag til og juster evt med flere efter smag og behag.
Fordel alle ingredienserne grundigt med hinanden og lad det koge godt igennem, så væden næsten er væk.
Tag de færdige hokkaido ud af ovnen og lad dem lige køle af et par minutter, så du kan håndtere dem uden at blive forbrændt.
Med en ske fjerner du de hvide kerner/trevler.Lad kant og bund på 1-2 cm blive tilbage. Er der meget græskarkød, kan du fjerne det, mose det med en gaffel og blande det med i fyldet.
Fordel fyldet i de to bagte hokkaido og top med de stegte tomater
Sæt dem tilbage i ovnen 5-10 minutter.Pynt med friske krydderurter og server evt med en humpel parmesan og et rivejern, så alle selv kan forsyne sig efter smag og behag.
Tip til tilbehør:Stor grøn salat med et groft lækkert brød til f.eks. mit valnøddebrød bagt på ølandshvede