Go Back

Hokkaido med fyld

Skønne små bagte hokkaido med fyld, der både kan være vegetarisk og med kød.
Ret Hovedret
Keyword bagte hokkaido, Halloween, hokkaido, hokkaido med fyld
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til fyldet:

  • 2 stk. hokkaido
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 dl hvide quinoafrø (kog dem som anvist på pakken) brug gerne en rest f.eks. ris, bulgur el.lign
  • 1 stk. mellemstort skalotteløg - fintsnittet
  • 3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 stor rød snackpeber - fintsnittet
  • 1-2 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • 1 knsp stødt spidskommen
  • 1 knsp chipotle-chili
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1/2-1 dåse kidneybønner (drænede og skyllede) Har du sart mave kan du udelade bønnerne

Det skal du bruge til topping:

  • 2 håndfulde cherrytomater - halverede
  • 2 spsk mørk balsamico
  • Lidt frisk rosmarin - fintsnittet
  • Lidt frisk persille - fintsnittet

Tips til ekstra mæthed:

  • Kødspiser: Hakket okse/lamme/kyllingekød
  • Vegetarer: Plantefars, ekstra kidney/sorte bønner eller kikærter
  • Groft brød f.eks. mit valnøddebrød bagt på ølandshvede
  • Stort grøn salat evt. med groft brød til

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Skær toppen og evt den spidse del af bunden af hokkaidoene.
    Stil dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Sæt dem ind i ovnen i ca 30-40 minutter til de er møre.
    Imens laver du fyldet klar.

Sådan laver du de stegte tomater

  • Varm lidt olie op i en pande/gryde
  • Tilsæt de halverede cherrytomater sammen med balsamico og frisk rosmarin, der er snittet fint. Steg dem godt igennem.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber

Sådan laver du fyldet:

  • Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde
  • Sauter løg og hvidløg til de er klare og tilsæt så også de fintsnittede snackpebre. Lad dem sautere med et par minutter, men de skal ikke blive brune.
  • Tilsæt de kogte quinoa/ris/bulgur, de afdryppede og skyllede kidneybønner samt bouillonen.
    TIP: Tilsæt evt. plantefars
    Spiser du kød: Tilsæt evt lidt hakket okse/kylling eller lammekød
  • Tilsæt krydderier - smag til og juster evt med flere efter smag og behag.
  • Fordel alle ingredienserne grundigt med hinanden og lad det koge godt igennem, så væden næsten er væk.
  • Tag de færdige hokkaido ud af ovnen og lad dem lige køle af et par minutter, så du kan håndtere dem uden at blive forbrændt.
  • Med en ske fjerner du de hvide kerner/trevler.
    Lad kant og bund på 1-2 cm blive tilbage. Er der meget græskarkød, kan du fjerne det, mose det med en gaffel og blande det med i fyldet.
  • Fordel fyldet i de to bagte hokkaido og top med de stegte tomater
  • Sæt dem tilbage i ovnen 5-10 minutter.
    Pynt med friske krydderurter og server evt med en humpel parmesan og et rivejern, så alle selv kan forsyne sig efter smag og behag.
  • Tip til tilbehør:
    Stor grøn salat med et groft lækkert brød til f.eks. mit valnøddebrød bagt på ølandshvede