Go Back

Pizza med kål og svampe

Pizza med sprød bund - toppet kål og kantareller.
Ret pizza
Keyword kål, kantareller, pizza, svampe
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Meget gerne en bagesten

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1/4 portion pizzadej - der er flere varianter på bloggen
  • 1 spsk creme fraiche 9%
  • 1 spsk Prima Donna creme (kan udelades)
  • 1 håndfuld kål f.eks. lilla grønkål - skyllet og klargjort
  • 1/2 håndfuld kantareller eller andre svampe - rengjorte og evt skåret i mindre stykker alt efter deres størrelse
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1-2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt frisk timian, oregano eller rosmarin
  • 3-4 skiver gedeost
  • Lidt friskrevet ost f.eks. Rav/Vesterhav/Fyrtårn/modnet cheddar
  • 1/2 spsk smør

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at lave pizzadejen efter en af mine opskrifter fra bloggen
  • Varm altid ovnen op på MAX og i rigtig god tid inden bagning. Varm en bagesten eller bageplade med op, så den er brandvarm når pizzaen skal bages.
  • Forbered fyldet ved at samle den itu-revne kål, svampene, de knuste hvidløg, lidt olivenolie, balsamico, fintsnittet timian eller rosmarin, lidt salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
    Gnid kålen grundigt ind i blandingen, så den blir godt krydret.
  • Rul dejen ud på en meldrysset bord. Jeg kan godt li at lave mine pizza lidt rustikke, så de ikke bliver helt perfekt runde. Det vælger du selv, men husk at rulle pizzadejen tyndt ud, så du sikrer en sprød og lækker bund.
  • Bager du på en sten behøver du ikke bruge bagepapir, men for nogle er det nødvendigt når der bages på en alm bageplade. det gælder især hvis din ovn ikke kan gå op til helt samme temperatur som min. Her må du ty til bagepapir.
    Jeg gør det, at når jeg har rulle min pizzadej ud i den ønskede størrelse, så lægger jeg den over på en stor bagespade, der også lige har fået et drys mel. Her "bygger" jeg så min pizza.
    Det gør det lettere, når den skal flyttes ind i ovnen med fyldet på.
  • Til disse hvide pizzaer, hvor der ikke anvendes tomatsauce laver jeg en blanding af cremefraiche 9% og f.eks. en cremet Prima Donna. Vil du spare lidt på kalorierne, kan du sagtens nøjes med at bruge creme fraiche.
  • Fordel en skefuld af cremefriahe/Prima Donna blandingen på pizzadejen, men lad den yderste kant fri.
  • Fordel små skiver gedeost eller stykker af gedeost henover
  • Fordel nu kål/svampe blandingen henover (jeg lader lige det meste væde dryppe af, så pizzaen ikke blir for våd)
  • Slut af med at rive lidt ost henover og læg et par små klatter smør rundt, så er den klar til ovnen
  • Sæt pizzadejen ind på den brandvarme bagesten og lad den stå ved den høje temperatur et par minutter inden du sænker varmen til omkring 225 grader.
  • Hold øje med pizzaen og tag den ud, når den er fin gylden og sprød
  • Giv et drys friske krydderurter henover og server mens den er rygende varm
  • Rigtig god fornøjelse!