Go Back

Smørristede kartofler

Fine skiveskårede kartofler, der smørristes i ovnen.
Passer perfekt som tilbehør til både hverdag og gæstemad.
Ret gæstemad, Hovedret, Tilbehør, vegetarisk
Keyword kartofler, smør
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 250-300 gram kartofler - vaskede og skåret i fine tynde skiver evt på mandolinjern
  • 50 gram smør
  • 1-2 fed hvidløg - fintsnittet eller knust
  • Lidt frisk timian og rosmarin - fintsnittet
  • Lidt fintrevet citronskal fra økologisk citron
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Vask kartoflerne, men lad skrællen blive på så vidt det er muligt
  • Dup dem tørre i et rent viskestykke
  • Skær dem i meget tynde skiver evt på et mandolinjern
  • Læg dem i et ildfast fad evt portionsanrettede i små cocotter, så hver får sin egen.
  • I en lille gryde smeltes smør sammen med de friske krydderurter, knust hvidløg, salt, friskkværnet peber og den fintrevne citronskal
  • Pensel kartoffelskiverne med ca halvdelen af smørsaucen
  • Sæt kartoflerne ind i den varme ovn og pensel dem med smørsaucen ca hvert kvarter indtil de er møre inden i og sprøde på kanten.
  • Rigtig god fornøjelse!