Go Back

Kylling med svampe og bacon | Gryderet

Kylling, svampe og bacon i en lækker cremet sauce - en skøn og nem gryderet hele familien vil elske.
Spis dem med en stor blandet salat eller få forslag til spændende tilbehør inde i teksten.
Ret Gryderet, Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword bacon, kylling, svampe
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4 stk fine store kyllingebryster
  • 1 stor bakke champignoner - rengjorte og skåret i kvarte
  • 4-5 skiver god bacon
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 stort bananskalotteløg - fintsnittet
  • 1 håndfuld persille - fintsnittet
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub Alternativt blander du: oregano, rosmarin, lidt chiliflager eller chipotle chilikrydderi.
  • 2-3 fed knus hvidløg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2.5 dl Grøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare
  • 2.5 dl Fløde eller madlavningsfløde

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Dup kyllingebrysterne tørre i lidt køkkenrulle og skær dem ud i mundrette stykker.
    Steg dem i lidt olivenolie indtil de bliver fint fyldenbruge og har fået lidt stegeskorpe. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de senere bliver tilberedt det sidste sammen med den lækre sauce.
    Under stegningen tilsætter du Epic Spice krydderiet eller laver din egen som beskrevet i ingredienslisten.
    Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen.
  • Rist bacon af på en tør pande. Når den er gylden og sprød lægges den over på et stykke køkkenrulle.
    Undlad at vaske panden af, men brug resterne af baconfedtet til at stege dine svampe
  • Rist svampene i resterne af baconfedtet gerne ved høj varme. De må gerne tage farve.
  • Tilføj de fintsnittede skalotteløg og steg dem indtil de er klare. Tilføj de knuste hvidløg og rør det hele grundigt sammen.
  • Tilsæt bouillon og fløde og lade det koge godt igennem et par minutter.
    Juster smagen og tilsæt om nødvendigt ekstra krydderier, salt eller friskkværnet peber.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og kog nogle minutter indtil kyllingestykkerne er gennemstegte.
  • Lige inden serveringen drysser du baconstykker og fintsnittet persille henover.
  • TIP: Jeg havde en lille rest karamelliserede perleløg tilovers. Dem brugte jeg som lidt ekstra pynt - og det smagte skønt.
    Vil du lave dine egne karamelliserede perleløg er det meget nemt. Jeg køber dem fra frost, rister dem på panden indtil væden er fordampet. Så drysser jeg lidt sukker henover og vender dem rundt alt imens sukkeret karamelliserer.
  • Rigtig god fornøjelse!