Pasta i en lækker sauce lavet på pesto, spinat og friske krydderurter
Ret comfortfood, Hovedret, hurtig aftensmad
Keyword fettuccine, pasta, pesto, spinat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
Det skal du bruge:
350gramtørret pasta fx fettuccine
Lidtolivenolie
1stkstort bananskalotteløg - fintsnittet
3-4fedhvidløg - knust
2-3håndfuldespinat
500gramhakket okse/kylling eller lammekød
1-2håndfulde cherrytomater, gerne i forskellige farver - halverede
2dlkyllinge- eller grøntsagsbouillon
1glasrød pesto af god kvalitet
1-2tskrød karrypaste
1dåseflåede hakkede tomater
1håndfuldrevet ost fx Manchego, Vesterhav eller Ravost
1stkKuglemozzarella - fx af bøffelmælk
KrydderierTørret oregano, rosmarin, røget paprika, salt og friskkværnet peber
Til pynt Friske basilikumsblade
Sådan gør du
Sådan gør du:
Start ovnen på 175 grader
Sæt en gryde vand over og kog pastaen som anvist på posen. Den skal endelig kun lige være al dente, for den skal senere iblandes saucen og en tur i ovnen.Imens du koger pastaen laver du saucen.
Varm olie op i en dyb pande der kan komme i ovnen og sauter skalotteløgene
Tilsæt det hakkede kød og steg det godt igennem og tilsæt de knuste hvidløg - lad dem stege med et par minutter
Tilsæt nu de flåede hakkede tomater, rød pesto, lidt af bouillonen (hold ca halvdelen tilbage) og krydderier som tørret oregano, tørret rosmarin, lidt røget paprika, lidt salt og friskkværnet peber.Lad det koge godt igennem -smag til og juster evt med ekstra krydderier.Bliver retten for tør, kan du tilsætte den sidste del af bouillonen.
Tilsæt den kogte og godt afdryppede pasta sammen med spinaten.Vend det hele godt med saucen.
Er din pande ovnsikker ellers må du hælde retten over i et ildfast fad.
Riv mozzarellakuglen i stykker og fordel den over pastaretten og drys med revet ost
Gratiner nogle minutter i ovnen - tænd evt grillfunktionen så går det hurtigere, men pas på maden ikke brænder på.
Imens skærer du tomaterne i halve.
Lige inden servering fordeler du de halverede tomater over retten sammen med friske basilikumsblade.
TIP: Vil du give dine tomater lidt ekstra smag kan du vende dem i lidt olie, mørk balsamico, salt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg.Du kan også riste dem på panden i et par minutter i ovennævnte blanding.