Go Back

Stegte kyllingelår med hasselback kartofler

Sprøde, saftige kyllingelår med hasselback kartofler
Ret Hovedret
Keyword kartofler, kylling
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 4-6 stk kyllingelår alt efter størrelse
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 50 gram smør
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten

Marinade:

  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1-2 fed knus hvidløg
  • Lidt revet citronskal og saft fra økocitron
  • 1 kvist fintsnittet rosmarin
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Dip:

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt fintrevet citronskal og saft fra økocitron
  • 1 kvist fintsnittet rosmarin eller esdragon

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • I en lille skål røres en marinade af lidt olie, citronsaft, fintrevet citronskal, flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet rosmarin.
    Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem gerne stå og trække lidt inden de steges sprøde og gyldne på panden.
    De skal ikke steges færdige, da de skal ind i ovnen sammen med kartoflerne.
  • Læg de stegte lår over på et stykke bagepapir
  • I en lille gryde smeltes smøret og den fintsnittede rosmarin røres i.
  • Vask og dup kartoflerne tørre inden der laves tynde skiver 2/3 del ned i kartoflen.
    Læg kartoflerne over på bagepapiret sammen med de stegte kyllingelår og pensl kartoflerne med det smeltede rosmarinsmør. Fordel en håndfuld sorte, stenfrie oliven over retten.
  • Sæt pladen ind i ovnen i ca 30 minutter indtil kyllingelårene er helt gennemstegte - tjek evt med en kødnål. Tag de færdigestegte kyllingelår ud og hold dem varme.
    Bag kartoflerne færdige i endnu 20-30 minutter eller til de er møre inden i og sprøde uden på. Pensl kartoflerne 3-4 gange under tilberedningen. Det gir ekstra sprødhed til kartoflerne.
    Vil du gerne have sprødt kyllingeskind, kan du lægge kyllingelårene tilbage på bagepladen og tænde grillefunktionen et par minutter. Hold øje med at de ikke brænder på. Lad gerne kartoflerne få en tur med under grillen, hvis de mangler sprødhed.
  • Lav imens en lille dip ved at blende creme fraiche, hvidløg, lidt fintrevet citronskal og evt lidt af saften samt resten af de fintsnittede rosmarin (eller frisk esdragon) - smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Hæld den over i en skål og læg et par sorte oliven og en kvist frisk rosmarin eller esdragon ved.
  • Rigtig god fornøjelse!