Go Back

Pizza med artiskok og masser af grønt

Sprød og lækker pizza med smeltende varm ost, artiskokker og masser af grønt.
Ret Hovedret, pizza, vegetarisk
Keyword artiskok, gedeost, pizza, spinat
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Bagesten, hvis du har sådan een. Alternativt lader du en bageplade varme op sammen med ovnen.

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 stk. pizza

  • Ca 200 gram pizzadej Du finder flere opskrifter på pizzadej inde på bloggen.
  • 1-2 stk. Små artiskokker
  • 1 håndfuld frisk babyspinat - grundigt skyllet og duppet tør i rent klæde.
  • 1 stk. mozzarella (kugle)
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 2 spsk god olivenolie
  • 2 spsk citronsaft og lidt fintrevet skal
  • Lidt Flagesalt, friskkværnet peber og chipotle chili
  • 1 håndfuld ruccola - groftsnittede
  • 1 spsk pinjekerner som drys på den færdige pizza

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at lave pizzadejen efter anvisning i opskriften
  • Anvender du friske artiskokker, kan du med fordel koge dem inden de skal på pizzaen. Jeg skærer stilkene af og skærer med et skråt snit de øverste blade af. Læg dem ned i en gryde med kogende vand tilsat citronskiver og lad dem koge 15-20 minutter.
    Tag dem op og stil dem med hovederne nedad, så vandet kan løbe ud.
    Skær dem herefter i kvarte, så de er klar til at komme på pizzaen.
  • Tænd ovnen på dens absolutte max. Min kan gå op på 300 grader, men de fleste oven kan ikke gå højere end 250 eller 275. Stil din bagesten ind på midterste ovnrille eller brug en bageplade i stedet for. Lad dem varme op sammen med ovnen.
  • Form dejen med fingrene eller en kagerulle. Jeg kan god lide mine hjemmelavede pizza lidt rustikke i formen, men det bestemmer du selv.
  • Smør pizzabunden med grøn pesto
  • Fordel først gedeost eller mozzarella og herefter de kvarte godt afdryppede artiskokker, spinatbladene og riv parmesan henover.
  • Sæt pizzaen ind i den varme ovn og lad den bage indtil bunden er sprød og gylden.
  • Imens blander du i en skål olie, citronsaft, den fintrevne skal, flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili og vender blandingen med ruccola.
  • Tag den færdigbagte pizza ud af ovnen og fordel ruccolablandingen henover og drys med pinjekernerne.
    Server straks - og nyd den!