Start med at lave pizzadejen efter anvisning i opskriften
Anvender du friske artiskokker, kan du med fordel koge dem inden de skal på pizzaen. Jeg skærer stilkene af og skærer med et skråt snit de øverste blade af. Læg dem ned i en gryde med kogende vand tilsat citronskiver og lad dem koge 15-20 minutter.Tag dem op og stil dem med hovederne nedad, så vandet kan løbe ud.Skær dem herefter i kvarte, så de er klar til at komme på pizzaen. Tænd ovnen på dens absolutte max. Min kan gå op på 300 grader, men de fleste oven kan ikke gå højere end 250 eller 275. Stil din bagesten ind på midterste ovnrille eller brug en bageplade i stedet for. Lad dem varme op sammen med ovnen.
Form dejen med fingrene eller en kagerulle. Jeg kan god lide mine hjemmelavede pizza lidt rustikke i formen, men det bestemmer du selv.
Smør pizzabunden med grøn pesto
Fordel først gedeost eller mozzarella og herefter de kvarte godt afdryppede artiskokker, spinatbladene og riv parmesan henover.
Sæt pizzaen ind i den varme ovn og lad den bage indtil bunden er sprød og gylden.
Imens blander du i en skål olie, citronsaft, den fintrevne skal, flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili og vender blandingen med ruccola.
Tag den færdigbagte pizza ud af ovnen og fordel ruccolablandingen henover og drys med pinjekernerne.Server straks - og nyd den!