Go Back

Kylling med spinat og to slags oste - gratineret

Nem, sund og lækker aftensmad med gratinerede kyllingebryster med to slags ost og sauteret spinat.
LCHF og Keto-egnet og velegnet til melaprep - så lav gerne en dobbelt portion
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto, meaprep
Keyword keto/lchf, kylling, mealprep, ost, ostegratinering, spinat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det bruger jeg til 4 kyllingebryster:

  • 4 stk kyllingebryster af god kvalitet
  • 1 pose friske økologiske spinatblade (200 gram)
  • 2 stk mozzarellabøffer - drænet for væde
  • 1 spsk Chicken rub eller Chipotle Honey rub fra @EpicSpice (eller lav din egen af chipotle chili eller chiliflager, salt, friskkværnet peber, oregano, rosmarin, knust hvidløg og evt lidt all-roundkrydderi)
  • Lidt olivenolie
  • 2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller Gouda

Sådan gør du

Sådan gør jeg:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Start med at røre krydderiblandingen op med lidt olivenolie. Masser det godt ind i kyllingebrysterne og læg dem over i et ildfast fad.
    TIP: Du kan også aftenen i forvejen marinere kyllingebrysterne, lægge dem i en frysepose og lægge den på køl. Det gir bare endnu mere smag.
  • Skyl og dryp vandet fra spinatbladene og sauter dem i lidt olie på panden til bladene falder sammen. Giv et drys salt og friskkværnet peber.
    Fordel spinaten henover kyllingebrysterne
  • Riv osten og skær eller flå mozzarellabøfferne i stykker.
    Fordel først mozzarellaskiver og dernæst den revne ost ovenpå spinatbladene
  • Sæt det ind i den varme ovn i ca 25 minutter - tjek med en kødnål om kyllingerne er gennemstegte (saften skal være helt klar)
    HUSK: Kylling skal ALTID gennemsteges!
  • Server med en blandet salt evt som beskrevet i selve blog- indlægget eller med små kogte kartofler, der evt er ristet af på panden i lidt smør, drysset med fintsnittet persille og flagesalt.
  • Rigtig god fornøjelse!