Varm olien op i en gryde med høje kanter
sauter løg og hvidløg til de er bløde og klare
Tilsæt krydderierne: gurkemeje, karry, spidskommen og paprika og lad det stege lidt med (pas på det ikke brænder på bunden)
Tilsæt rød snackpeber, gulerødder, revet ingefær og squash - vend det godt rundt og lad det gerne tage lidt farve.Rør godt ned i bunden af gryden, så eventuelle stegerester løsner sig - der sidder rigtig meget god smag i det. Tilsæt nu de flåede tomater, grøntsagsbouillon og de sorte bønner og lad retten koge i ca 30 minutter, hvor låget er lagt skråt på så der kan slippe damp ud. På den måde koger retten langsomt ind.
Med en stavblender moses 3/4 af retten direkte i gryden, men ikke det hele. På den måde får du en lækker cremet gryderet med lidt bid uden at det skal koge i timevis.
Smag til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt
Tilsæt majskernerne og lad retten koge yderligere til du kan trække en grydeske igennem og der dannes en slags rende. Når du kan det, er retten kogt godt nok ind.
Pynt med skiver af rød snackpeber og bredbladet persille
Server sammen med avocado i skiver, limebåde og friskbagte fladbrød, wraps eller en stor salat (hvis du ikke spiser brød).