Go Back

Bønnegryde - vegetarisk curry

En dejlig nem vegetarisk bønnegryde, spækket med grøntsager og masser af smag.
Spis den som den er med avocado, lime og lune fladbrød eller som fyld i wraps eller i en Buddha-bowl.
Retten her er meget velegnet som mealprep pg er selvfølgelig fryseegnet.
Ret Hovedret, meaprep, Simreret, vegetarisk
Keyword gryderet, kidneybønner, sorte bønner, squash
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 stk stort rødløg eller gult løg - fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 brik/dåse sorte bønner eller kidneybønner (drænet og skyllet grundigt)
  • 1 stk squash/zucchini - groftrevet
  • 2 stk. gulerødder - rensede og groftrevne
  • 1 stk. rød snackpeber - fintsnittet
  • 1 stk. avocado -skåret i skiver (til servering)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (Herbamare f.eks.)
  • 1 dåse majs
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk karry (bruger du en meget stærk karry, kan du nøjes med 1 tsk)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • Lidt salt og friskkværnet peber efter smag og behag

Tilbehør:

  • 1 stk. avocado i skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille -fintsnittet
  • 1 stk rød snackpeber i skiver
  • 4 stk. friskbagte fladbrød
  • 1 stk. lime skåret i både

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Varm olien op i en gryde med høje kanter
  • sauter løg og hvidløg til de er bløde og klare
  • Tilsæt krydderierne: gurkemeje, karry, spidskommen og paprika og lad det stege lidt med (pas på det ikke brænder på bunden)
  • Tilsæt rød snackpeber, gulerødder, revet ingefær og squash - vend det godt rundt og lad det gerne tage lidt farve.
    Rør godt ned i bunden af gryden, så eventuelle stegerester løsner sig - der sidder rigtig meget god smag i det.
  • Tilsæt nu de flåede tomater, grøntsagsbouillon og de sorte bønner og lad retten koge i ca 30 minutter, hvor låget er lagt skråt på så der kan slippe damp ud. På den måde koger retten langsomt ind.
  • Med en stavblender moses 3/4 af retten direkte i gryden, men ikke det hele. På den måde får du en lækker cremet gryderet med lidt bid uden at det skal koge i timevis.
  • Smag til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt
  • Tilsæt majskernerne og lad retten koge yderligere til du kan trække en grydeske igennem og der dannes en slags rende. Når du kan det, er retten kogt godt nok ind.
  • Pynt med skiver af rød snackpeber og bredbladet persille
  • Server sammen med avocado i skiver, limebåde og friskbagte fladbrød, wraps eller en stor salat (hvis du ikke spiser brød).