Skær løgene i ikke alt for store både og hvidløget fintsnittes
Varm olie op på panden og steg løgene til de er klare og møre
Krydr med salt, friskkværnet peber, friske timianblade eller oregano og en smule chipotle krydderi - vend det hele godt rundt.
Drys lidt sukker henover løgene og lad løgene stege indtil de karamelliserer.Stil dem til side, så de kan køle af inden de blandes med resten af fyldet. Har du lige som jeg brugt hele kviste, er det en god ide at fiske grenene op, så de ikke kommer med i tærten. I en skål blandes ricotta med smuldret feta, æg, de afkølede løg og hvidløg, oliven, salt og friskkværnet peber.Vend det hele grundigt sammen til en ensartet masse. Fordel ricotta-blandingen i den forbagte tærtebund, jævn overfladen.
Pynt med nogle ekstra sorte oliven og stil tærten ind i den 200 grader varme oven (alm ovn) i 30-40 minutter.Hold øje med tærten de sidste minutter. Den skal være gylden på oversiden, men endelig ikke brændt på og ovne varmer meget forskelligt. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.Skal den være ekstra fin, kan du pensle de bagte oliven med en smule olie, så de igen blir fine glinsende på overfladen.Server gerne en helt enkel grøn salat ved siden af samt en lille skål med ekstra sorte kalamataoliven Rigtig god fornøjelse!