En virkelig lækker og mættende salat med bagte blomkålsbuketter og kikærter. Der er lavet en lækker vianigrette og salaten er toppet med dejlige friske blåbær.
Ret frokost, gæstemad, Grill-tilbehør, Hovedret, Salat
Krydderier:flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika, chipotle chili krydderi
2stkacovado - skåret i mundrette stykker
2håndfuldefriske krydderurter fx dild og bredbladet persille - grofthakket
4håndfuldesalatmix - revet i mindre stykker
2stkforårsløg - fintsnittede
1/2stkagurk i skiver
1håndfuldblåbær
1håndfuldfetaost - smuldret
Det skal du bruge til vinaigretten:
2-3spskolivenolie - gerne en mild en af slagsen
1/2stklime - saften heraf
2tskflydende honning
1tskgrov sennep
1tsktahin
1tskæblecidereddike
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
Vend blomkålsbuketter og kikærter med olivenolie, hvidløg og krydderierne
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca 20 minutter eller indtil de er møre.Lad dem køle af inden de bruges.
Lav imens salaten og dressingen klar
Fordel salatmix og de friske krydderurter og forårsløg på et fad eller i en stor salatskål
Fordel avocadostykker og agurk i små grupper
Fordel nu de bagte blomkålsbuketter og kikærter også gerne i små grupper
Pynt med smuldret feta og friske blåbær
Put alle ingredienser til vinaigretten i et syltetøjsglas og sku låget godt fast. Ryst kraftigt og vinaigretten er klar til brug.Hæld den over lige før servering.