Hindbær-rabarber sorbet
Frisk og lækker sorbet med hindbær og rabarber.
Ret Dessert, gæstemad, is Keyword hindbær, is med bær, rabarber, sorbet
- 200 gram hindbær (gerne frosne)
- 300 gram rabarber - rengjorte og skåret i små stykker
- 2 dl vand
- 1/2 stang vanille (kornene) Den tomme stang koger du med sammen med rabarber og de frosne bær
- 100 gram Rå rørsukker (Alternativt 3 spsk Sukrin Gold og 3 spsk kokosblomstsukker)
- 1/2 stk økologisk citron - saften
Så nemt er det:
Kog rabarber og de frosne hindbær med vand, sukker, vanillekorn, citronsaft og den tomme vanillestang i 5 minutter indtil rabarberne er helt møre.
Passer massen igennem en sigte, så rabarbertråde og hindbærkerner sies fra.
Smag saften til og juster evt med lidt ekstra rørsukker eller sukring gold og kokosblomstsukker
Sæt blandingen på køl
Hæld den afkølede blanding på ismaskinen og lad den køre til en lækker sorbet
Hæld sorbet'en over i en aflang beholder - så er det lettere at lave pæne kugler - og stil den i fryseren.Tag den ud i god tid før servering. Server med brownie, friske bær eller blot lidt grofthakket mørk chokolade
Rigtig god fornøjelse!
-