Go Back

Caprese-salat

Dejlig italiensk salat med modne tomater, bøffelmozzarella og frisk basilikum.
Caprese salat hører ubetinget sommeren til - og så er den dejlig nem at lave.
Ret Forret, gæstemad, Grill-tilbehør, Salat
Keyword basilikum, bøftomat, caprese, mozzarella, tomat
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk store bøftomater eller 6 almindelige fuldmodne tomater
  • 2 stk bøffelmozzarella - drænet og revet i mindre stykker
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade: Den ene halvdel fintsnittes, den anden halvdel bruges som pynt
  • Lidt Mild og frugtig olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • EVT Mørk, tyk balsamico
  • EVT Ruccola
  • EVT Ristede pinjekerner

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Skær tomaterne i fine skiver og fordel dem på et fad.
    Du kan variere udtryk og smag ved at lægge en bund af ruccolablade forinden.
  • Fordel bøffelmozzarella i mindre stykker rundt om.
  • Drys med fintsnittet basilikum og dryp med gavmild hånd olivenolie henover og derefter flagesalt og friskkværnet peber
  • Hvis du vil bruge ristede pinjekerner, starter du med at riste dem sådan her:
    Hæld 1 håndfuld pinjekerner ud på en varm pande. Der skal ikke tilsættes fedtstof.
    Ryst dem og vær over dem hele tiden, for de bliver lynhurtigt sorte. Lad dem køle af inden de skal bruges.
  • Slut af med små buketter af frisk basilikum, evt lidt god, mørk balsamico og de ristede pinjekerner.
    (balsamico og pinjekerner kan udelades)
  • Rigtig god fornøjelse