Go Back

Stikkelsbærgrød med fløde og pistaciekrokant

Ret Dessert
Keyword fløde, grød, krokant, pistacie, stikkelsbær
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til stikkelsbærgrøden:

  • 1 kg stikkelsbær - jeg har brugt grønne
  • 450 gram rørsukker
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 1 spsk kartoffelmel rørt ud i vand

Det skal du bruge til pistaciekrokant:

  • 75 gram pistacienøddekerner
  • 130 gram rørsukker

Det skal du bruge til den letpiskede fløde:

  • 1/4 ltr piskefløde
  • 1/4 tsk rørsukker
  • 1/2 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Stikkelsbærgrød

Sådan laver du stikkelsbærgrøden:

  • Nip alle små tørrede ender af stikkelsbærrene og skyld dem herefter.
  • Put dem over i en gryde med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og put korn og den tomme skal med ned i gryden.
  • Tilføj en slat vand, så stikkelsbærrene ikke brænder på. Tænd for komfuret og bring bærrene i kog.
  • Når de koger, lægges der låg på og varmen sænkes - lad bærrene simre ved svag varme i 10-15 minutter indtil de er kogt lidt ud.
  • Smag på grøden - mangler den sukker, tilsættes den mængde du finder nødvendigt.
    Jeg foretrækker den lidt syrlig som et godt modspil til den fede fløde og søde pistaciekrokant.
  • Tag en smule af grøden op i en kop og rør den op med kartoffelmel. Rør den herefter ud i grøden. Det er meget vigtigt, at grøden IKKE koger længere.
  • Hæld den over i en skål til afkøling.
    Lav imens pistaciekrokanten.

Sådan laver du pistaciekrokant:

  • Smelt sukkeret på en pande indtil den bliver en lysebrun karamel. Pas godt på, for det går lynhurtigt, når først sukkeret begynder at smelte.
  • Tilføj pistacie-kernerne og lad dem riste med et kort øjeblik
  • Hæld dem over på et stykke bagepapir, hvor de køles helt af inden de hakkes groft.

Sådan laver du den letpiskede fløde:

  • Piskefløde, sukker og vanilje piskes til en let og luftig skum. Den skal endelig ikke piskes stiv, da den så mister sin cremede konsistens.