Nip alle små tørrede ender af stikkelsbærrene og skyld dem herefter.
Put dem over i en gryde med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og put korn og den tomme skal med ned i gryden.
Tilføj en slat vand, så stikkelsbærrene ikke brænder på. Tænd for komfuret og bring bærrene i kog.
Når de koger, lægges der låg på og varmen sænkes - lad bærrene simre ved svag varme i 10-15 minutter indtil de er kogt lidt ud.
Smag på grøden - mangler den sukker, tilsættes den mængde du finder nødvendigt.Jeg foretrækker den lidt syrlig som et godt modspil til den fede fløde og søde pistaciekrokant. Tag en smule af grøden op i en kop og rør den op med kartoffelmel. Rør den herefter ud i grøden. Det er meget vigtigt, at grøden IKKE koger længere.
Hæld den over i en skål til afkøling. Lav imens pistaciekrokanten. -