Udskriv Pin

Tandoori kylling

Lækker indisk-inspireret tandoori kylling i kokossauce
Ret Gryderet, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Indisk
Keyword kokosmælk, kokossauce, kylling, tandoori
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingelår eller tilsvarende inderfilet skåret i mundrette stykker.
  • 3-4 spsk yoghurt naturel
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 3 fed knust hvidløg
  • 2 spsk Tanddori krydderi f.eks. fra Epic Spice Napa Valley
  • Lille dåse tomatpure
  • Lidt citronsaft
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld sprøde kokosflager
  • 1 håndfuld fintsnittede friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, koriander, timian eller oregano

Sådan gør du

  • BEMÆRK:
    Marinaden virker bedst, hvis kyllingekødet får lov til at trække natten over. Jeg laver gerne kyllingerne klar aftenen inden, dækker dem til og stiller dem på køl til dagen efter.
    Fik du ikke marineret kyllingerne aftenen i forvejen, kan du lade dem trække mindst et par timer.
  • Rør yoghurt, citronsaft, lidt olivenolie og tomatpure sammen med tandoori krydderiblandingen. Vend kyllingestykkerne godt rundt, så alle flader bliver dækket.
    Dæk skålen til og opbevar på køl indtil du skal lave maden.
  • Varm lidt olie op i en pande og steg kyllingekødet sammen med marinaden til kødet får en fin stegeskorpe og er gennemstegt.
  • Tilsæt kokosmælken og rør den godt rundt, så krydderier og kokosmælk blandes sammen.
  • Koge igennem og lad gerne saucen koge lidt ind. Juster med krydderier, salt og friskkværnet peber. Giv et gavmildt drys fintsnittede friske krydderurter.
  • Server med sprøde kokosflager, ris eller blomkålsris, friskbagte naanbrød eller den dejlig salat.
  • Rigtig god fornøjelse!