Go Back

Granola - grundopskrift

Ret Granola, Morgenmad, Tilbehør, Topping
Keyword granola, Kerner, Nødder, topping
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Du skal bruge en oven - 160 grader

Ingredienser

  • 2 dl boghvedeflager (du kan også bruge boghvedekerner)
  • 2 dl kokosflager
  • 100 gram mandler af god kvalitet
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • Lidt kokosblomst sirup (kan udelades)
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1/2 dl Hampefrø

Sådan gør du

  • Fordel det hele på en bradepande beklædt med bagepapir (undtagen hampefrø og chiafrø)
    Dryp evt med lidt kokosblomstsirup eller andet sødemiddel henover, men det er på ingen måde nødvendigt. Kokosflagerne søder i sig selv rigtig godt når de bliver bagt.
  • Sæt blandingen ind i den varme oven 15 minutter. Tag den ud og drys med chiafrø og hampefrø henover. Vend det hele godt rundt og lad det afkøle på bagepladen.
  • Når blandingen er HELT afkølet, hældes den over på en beholder med tætsluttende låg.
  • TIP: I opslaget kan du se tips til, hvordan du kan variere din granola, så det aldrig blir kedeligt.
  • Spis den som topping lige fra smoothie bowls, pandekager med skyr, yoghurt osv til topping på dine salater og crunch på koldskål.