Udskriv Pin

Butter chicken

Skøn indisk gryderet med masser af smag og saftig kylling.
Spis den traditionelt med ris og naanbrød eller med stegte blomkålsris.
Ret Gryderet, Hovedret, lchf/keto
Køkken Indisk
Keyword garam masala, kylling, smørkylling
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst skåret i mundrette stykker Du kan også anvende inderfilet

Marinaden:

  • 4-5 spsk yoghurt naturel
  • 3 fed hvidløg - knust
  • 2 tsk frisk ingefær - fintrevet
  • 2 tsk garam masala krydderi
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • Evt 1/2 tsk chipotle chili
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Saucen:

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stk stort gult løg - fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 tsk frisk ingefær - fintrevet
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Lidt chipotle chili - pas på den ikke bliver for stærk
  • 1 dåse flåede tomater - 400 ml Vil du undgå tomatstykkerne kan du bruge tomat passata
  • 2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
  • 1 håndfuld bredbladet persille eller koriander - pynt ved servering
  • 1 håndfuld cashewnødder - pynt ved servering

Sådan gør du

Marinering af kyllingen:

  • I en skål røres marinaden sammen. Smag den til og vend kyllingestykkerne rundt i blandingen, så alle sider bliver godt dækket.
    Dæk skålen til og stil på køl min. 30 minutter men meget gerne natten over. Jo længere tid du lader kyllingen marinere jo mere mør bliver den.
  • Varm 2 spsk olivenolie olie op i en pande med høje kanter og steg de marinerede kyllingestykker lidt ad gangen. De må gerne tage lidt farve, men behøver ikke gennemsteges, da de kommer ned i saucen senere.
    Tag dem op og stil dem til side imens du laver saucen i samme pande.

Saucen:

  • Varm 2 spsk olivenolie op og sauter først løgene indtil de er klare og tilsæt dernæst hvidløg og ingefær som gerne lige må sautere lidt med. Skrab bunden af panden ren for stegerester - de giver god smag til saucen.
  • Tilføj nu krydderierne og lad dem stege et kort øjeblik, så smagsstofferne frigives før du tilføjer de flåede tomater. Lad det småsimre 10 minutter indtil saucen er kogt lidt ind.
    Ønsker du en helt ensartet konsistens, kan du give saucen en tur med stavblenderen.
  • Rør piskefløden eller madlavningsfløden i saucen og smag den til. Juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
  • Tilføj kyllingestykkerne samt kødsaften i saucen, vend det rundt så kyllingen fordeles og lad det koge igennem indtil kyllingen er gennemstegt.
  • Pynt med bredbladet persille eller frisk koriander og en håndfuld cashewnødder
  • Server med ris, blomkålsris, lune naanbrød eller en dejlig salat.