Sprød bund, smeltende varm ost og spændende topping med bl.a. syltede grønne chili.
Ret Hovedret, pizza
Keyword hakket oksekød, mozzarella, pepperoni, pizza, syltede chili
Antal 1stk
Forfatter Maj Schjøth
Equipment
En bage- eller pizzasten er en rigtig god ide
Ingredienser
Ca 225grampizzadejDu finder opskrifter på pizzadej inde på bloggen
1.5dltomat passata (tomatsauce uden stykker)Du kan også blende flåede tomater eller bruge en færdig pizzasauce
1spskolivenolie
2fedhvidløg - fintsnittet
150-200gramhakket oksekød
Lidtflagesalt og friskkværnet peber (til at smage kødet til med)
Lidtfriske krydderurter: Kunne være timian, basilikum, oregano eller rosmarin - fintsnittetHar du ikke friske krydderurter bruger du bare tørret oregano
1stkfrisk mozzarella - revet i mindre stykker
2-3håndfuldefriskrevet ost der egner sig til at smelte
1/2pakkepepperoni
3-4stksyltede milde grønne chili skåret i mindre stykkerDu kan i stedet tilføje kødet lidt chiliflager og så undlade de syltede chili
Sådan gør du
Start med at varme ovnen op til højeste temperatur alm ovn i god tid. Sæt samtidig bage- eller pizzasten med ind (eller bageplade), så den også bliver varmet grundigt op før bagningen.
Svits imens kødet i en spsk olie med hvidløg og krydr med pizzakrydderi f.eks. pizza seasoning fra Epic Spice eller tørret oregano, flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika og evt lidt tørrede chiliflager (hvis det skal være ekstra HOT)
Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og fordel først tomatsaucen og herefter den revne ost henover pizzaen.
Fordel det svitsede kød ud over hele pizzaen og fordel herefter pepperoni rundt omkring.Bruger du syltede chili så pas på det ikke bliver for stærkt. De fordeles lidt rundt omkring inden du slutter af med mozzarella.
Sæt pizzaen ind i den varme ovn. Bag den til kanten er gylden, osten smeltet og bunden er sprød.Tag den færdige pizza ud af ovnen og pynt med friske krydderurter og server den rygende varm.