Go Back

Pasta med kylling og svampe

Dejlig familievenlig pastaret med saftige kyllingestykker og smørristede svampe.
Ret Aftensmad, Familiemad, Hovedret
Keyword kylling, pasta, svampe
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster i mundrette stykker
  • 350 gram pasta af god kvalitet
  • 1 pakke bacontern
  • 3-4 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 stk mellemstore bananskalotte (eller gule løg) - fintsnittet
  • 1 bakke champignoner skåret i kvarte
  • 1.5 dl grøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk rød pesto
  • 1 spsk Tørrede krydderier: Røget paprika, chipotle chili, oregano og timian Tip: Jeg bruger 1 spsk Honey Rub fra @EpicSpice
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Sådan gør du

  • Kog pastaen som anvist på posen. Dræn for vand og stil til side. Lav imens saucen klar.
  • Steg kyllingestykkerne i en smule olie. Når de har fået en fin stegeskorpe kan du lægge dem over på en tallerken imens du laver saucen. De behøver ikke være gennemstegte, da de kommer tilbage i saucen senenere.
  • Sauter først løg og bacon i samme pande indtil de er klare og møre.
  • Tilsæt svampene og hvidløg. Lad det hele stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter bouillon, madlavningsfløde og pesto.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend det hele godt rundt. Kog det igennem og smag til - juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber efter behov.
  • Læg den kogte og godt drænede pasta over i saucen - vend det godt rundt og lad det simre nogle minutter til alt er gennemvarmt.
  • Lige inden servering drysses med fintsnittet bredbladet persille.
  • Server med en god blandet salat.
  • TIP: Retten er fryseegnet. Så lav evt en dobbelt portion og gem resterne til en travl dag.