Go Back

Kødboller i thai-sauce

Saftige kødboller i en cremet lækker thai-sauce. Server den med squash-nudler eller ris - alt efter hvad familien foretrækker.
Ret Aftensmad, Familiemad, Gryderet, Hovedret, One-pot
Køkken Thai-inspireret
Keyword karrypaste, kokosmælk, kødboller, thai
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til kødbollerne:

  • 800 gram hakket kød - okse/kylling/kalkun/lam Du kan også bruge plantefars, hvis du foretrækker det.
  • 2 stk æg
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 stk fintrevne skalotteløg eller 1 alm gult løg
  • 4 stk forårsløg - fintsnittede
  • Lidt stødt spidskommen
  • 4 fed knust hvidløg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie

Til saucen/suppen:

  • 1/2 bundt palmekål snittet i strimler Alternativt kan du bruge grønkål eller bok choy
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store tsk karry paste
  • 2 dåser fuldfed kokosmælk
  • 2-3 dl kyllingebouillon Juster mængden alt efter om du ønsker sauce eller suppe
  • 3-4 spsk fiskesauce
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 stor tsk gurkemeje

Til topping:

  • 1 håndfuld Frisk basilikum - fintsnittede plus et enkelt topskud som pynt
  • 1 stk lime skåret i både og brugt som topping under servering
  • 1/2 stk skalotteløg skåret i skiver
  • 2 stk forårsløg - fintsnittede

Sådan gør du

  • Rør en fars af det hakkede kød, æg, fintrevet ingefær, forårsløg, løg og krydderier.
    Form til store kødboller. Jeg bruger en lille spsk fars pr. stk.
  • Varm olien op på panden og steg kødbollerne, så de får en fin brun stegeskorpe på alle sider. De behøver ikke være helt gennemstegte, men skal kunne holde sammen uden at gå i stykker, når du flytter dem over på et fad.
    Panden skal IKKE vaskes af for stegerester. De giver dejlig smag til saucen.
  • Læg palmekålen over på panden og steg den ved middel varme, til den falder sammen og bliver blød og begynder at tage lidt farve. Læg den over på fadet til kødbollerne.
  • Tilføj et par spsk olivenolie til panden og herefter karrypaste. Rør rundt og steg et par minutter inden du tilsætter kokosmælk, gurkemeje, frisk basilikum og kyllingebouillon alt efter hvor tyk du ønsker saucen/suppen.
  • Smag til med fiskesauce, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg kødbollerne og palmekålen tilbage i panden og kog retten godt igennem indtil kødbollerne er gennemstegte.
  • Pynt med frisk basilikum, fintsnittede forårsløg, skalotteløg og limebåde.
  • Tilbehør: Squashnudler, ris eller pasta