Go Back

Frikadeller

Saftige og virkelig lækre frikadeller - opskriften du bare må prøve!
Ret Aftensmad, Børnevenlig, Familiemad, Hovedret
Keyword frikadeller
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1200 gram hakket kalv og svinekød
  • 4 stk æg
  • 2 store fintrevne almindelige gule løg
  • Ca 1.5 dl rasp (måske lidt mere afhængig af hvilken rasp du bruger)
  • 1 dk minimælk (evt lidt mere alt efter farsens konsistens)
  • 2 måleske flagesalt (12 gram)
  • Godt med friskkværnet peber
  • 1/2 tsk friskrevet muskatnød

Sådan gør du

  • Alle ingredienser æltes godt sammen evt i en røremaskine
  • Konsistensen skal være fast uden at være tør. Måske der skal tilføjes lidt ekstra rasp og mælk for husk, at en frikadelle IKKE er en kødbolle.
  • Form en lille bitte prøve-frikadelle, som du steger i olie eller smør (hvad du foretrækker). Smag om du synes at struktur og smag passer - ellers juster inden du steger resten.
  • Varm en stor pande op og smeltet smør/olie og form herefter frikadeller (jeg laver dem med en skefuld fast, der formes som en bolle). Læg dem ned i den varme olie en ad gangen og steg dem ved middel varme indtil de får en fin stegeskorpe.
  • Sænk varmen og lad dem stege videre - mine får 15 minutter ialt.
    Læg de færdige frikadeller over på et fad og tag med en ske stegerester op af panden. Tilføj ekstra smør/olie - så er du klar til næste portion.
  • Frikadeller er fryseegnede. Derfor laver vi gerne en stor portion, som pakkes i mindre portioner. Så er der altid nem og hurtig aftensmad - eller frokost - på en travl dag.
  • Rigtig god fornøjelse!