250gramchampignoner - renset og skåret i halve eller kvarte
1dåsekokosmælk - fuldfed 400 ml)
1/2spskSpicy Caribbean chicken rub fra @epicspiceAlternativt kan du bruge chipotle chili, røget paprika, cayennepeber og lidt muskatnød
2kviste friske timianblade
3bladefrisk salvie - fintsnittede
2-3kvistefrisk bredbladet persille - fintsnittet
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1tskgurkemeje
Sådan gør du
Start med at gnide kyllingerne ind i chicken rub eller dit eget krydderiblend
Steg bacontern sprøde i en pande, der kan klare en tur i ovnen. Har du ikke sådan en pande, kan du færdiggøre retten direkte på komfuret.Du skal IKKE rengøre panden for baconrester.
Steg kyllingerne sprøde på skindsiden i resterne af baconfedtet og vend dem og lad dem stege 4-5 minutter. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de kommer ned i den varme sauce senere.Læg dem over på en tallerken imens du laver salvie-saucen.Du skal IKKE rengøre panden for stegerester, der giver dejlig smag til saucen.
Olien skal være godt varm og så rister du champignonerne til de får en fin gylden overflade. Sænk varmen og tilføj løg og hvidløg og lad dem stege med indtil de bliver klare.
Tilføj nu de fintsnittede salvieblade, friske timianblade og gurkemeje og vend dem rundt i blandingen.
Tilføj kokosmælken og lad den koge med et par minutter. Smag saucen til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber efter behov.
Læg kyllingeoverlårene tilbage i saucen og stil den enten ind i en 200 grader varm ovn eller dæk panden med låg eller staniol og lad den simre indtil overlårene er helt gennemstegte.Brug en kødnål, hvor kødsaften skal være klar - så er kyllingen gennemstegt.
Drys med bredbladet persille og pynt med et par salvieblade.
Server med stegte blomkålsris og en dejlig salat. Find inspiration i de mange opskrifter inde på bloggen.Rigtig god fornøjelse!