Go Back

Kylling i salviesauce

Dejlig nem og lækker gryderet med stegte overlår i en cremet kokossauce med ristede champignoner, bacon og salvie.
Ret Aftensmad, Hovedret, lchf/keto
Keyword bacon, champignoner, kokossauce, kylling, salvie
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4-6 stk kyllingeoverlår
  • Ca 75 gram bacon af god kvalitet - skåret i tern
  • 1 alm gult løg - fintsnittet
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • 250 gram champignoner - renset og skåret i halve eller kvarte
  • 1 dåse kokosmælk - fuldfed 400 ml)
  • 1/2 spsk Spicy Caribbean chicken rub fra @epicspice Alternativt kan du bruge chipotle chili, røget paprika, cayennepeber og lidt muskatnød
  • 2 kviste friske timianblade
  • 3 blade frisk salvie - fintsnittede
  • 2-3 kviste frisk bredbladet persille - fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 tsk gurkemeje

Sådan gør du

  • Start med at gnide kyllingerne ind i chicken rub eller dit eget krydderiblend
  • Steg bacontern sprøde i en pande, der kan klare en tur i ovnen. Har du ikke sådan en pande, kan du færdiggøre retten direkte på komfuret.
    Du skal IKKE rengøre panden for baconrester.
  • Steg kyllingerne sprøde på skindsiden i resterne af baconfedtet og vend dem og lad dem stege 4-5 minutter. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de kommer ned i den varme sauce senere.
    Læg dem over på en tallerken imens du laver salvie-saucen.
    Du skal IKKE rengøre panden for stegerester, der giver dejlig smag til saucen.
  • Olien skal være godt varm og så rister du champignonerne til de får en fin gylden overflade. Sænk varmen og tilføj løg og hvidløg og lad dem stege med indtil de bliver klare.
  • Tilføj nu de fintsnittede salvieblade, friske timianblade og gurkemeje og vend dem rundt i blandingen.
  • Tilføj kokosmælken og lad den koge med et par minutter. Smag saucen til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber efter behov.
  • Læg kyllingeoverlårene tilbage i saucen og stil den enten ind i en 200 grader varm ovn eller dæk panden med låg eller staniol og lad den simre indtil overlårene er helt gennemstegte.
    Brug en kødnål, hvor kødsaften skal være klar - så er kyllingen gennemstegt.
  • Drys med bredbladet persille og pynt med et par salvieblade.
  • Server med stegte blomkålsris og en dejlig salat. Find inspiration i de mange opskrifter inde på bloggen.
    Rigtig god fornøjelse!