En lækker kyllingegryde med stegte overlår i en dejlig cremet kokossauce med hokkaido.
Ret Aftensmad, Blodsukkerstabil, Gryderet, Hovedret, lchf/keto
Keyword græskar, hokkaido, kokosmælk, kylling
Antal 4personer
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
4-6stkkyllingeoverlår eller den udskæring du holder af
Lidtsmør eller olivenolie til at stege i
1/2spskRotisserie Chicken Rub fra @Epicspicenapavalley eller bland din egen rub af lidt røget paprika, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chili
1stkalm gult løg - fintsnittet
2-3fedhvidløg - fintsnittet
1lillehokkaido - skåret i tern
1spskgurkemeje
1niptørret chili (juster selv hvor stærk du ønsker din sauce)
Ca 10 cmfrisk ingefær - fintrevet
2-3kvistefrisk timian - kun de små blade
1stor kvistfrisk rosmarin - fintsnittet
1dåsefuldfed kokosmælk - 400 ml
1/2dåsevand
1/2tskgrøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare
Lidtfishsauce til at smage til med
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
2-3stkforårsløg - fintsnittede (som pynt)
1håndfuldmandler - skåret i halve (som pynt ved servering)
Sådan gør du
Gnid kyllingeoverlårene godt ind i krydderiblandingen.
Varm lidt olie op i en stegegryde og steg kyllingeoverlårene gyldne og sprøde på skindsiden, vend dem og giv dem et par minutter på undersiden.De behøver ikke være gennemstegte, da de kommer ned i saucen, hvor de steger færdige.Læg dem over på en tallerken imens du laver saucen.Du skal IKKE rengøre stegegryden, da stegeresterne giver dejlig smag til saucen.
I stegeresterne sauterer du nu først løg til de er klare og tilsætter herefter hvidløg. Lad det simre til de frigiver duft. Pas på med for høj varme!
Tilføj hokkaido tern, frisk rosmarin, timian, chili (pas på det ikke bliver for stærkt),gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend det hele godt rundt og lad det stege nogle minutter. Hokkaidoternene må gerne tage lidt farve, men pas godt på, at de ikke brænder på.
Tilføj kokosmælken og fyld dåsen halvt op med vand, som også tilsættes.Lad saucen koge op og smag den til med fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber. Ønsker du den mere stærk - tilføj ekstra chili. Pas dog på, for smagen blir stærkere når saucen koger ind.
Læg kyllingeoverlårene tilbage i stegegryden og lad retten simre indtil kyllingen er færdigstegt og saucen kogt lidt ind. Den skal nærmest have konsistens som en grov stuvning.Tjek kyllingerne med en kødnål, hvor saften skal være helt klar.
Pynt med snittede forårsløg, lidt friske timiankviste og giv et gavmildt drys halverede mandler.Tip: Skal noget af retten gemmes til dagen efter eller nedfryses vil jeg anbefale at du serverer mandlerne i en lille skål ved siden af.