Go Back

Kødboller med squash spiraler

Smuk og lækker low carb ret med kyllingekødboller og squash spiraler
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Hverdagsmad, lchf/keto
Keyword kødboller, kylling, squash, squash-spiraler, zucchini
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til kyllingekødbollerne:

  • 600 gram hakket kyllingekød (du kan også bruge kalv/flæsk)
  • 1 stk gult løg - fintrevet
  • 1 stk æg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til saucen:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • 2 fed knust hvidløg - fintsnittet
  • 2-3 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 1 stor tsk karrypaste (tilføj ekstra, hvis du ønsker en stærkere sauce)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 400 ml fuldfed kokosmælk
  • 2.5 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare) Du kan også bruge 1 grøntsags- eller hønsebouillonterning.
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 1 stk lille rødløg skåret i tynde både (som pynt)
  • Lidt friske krydderurter f.eks. basilikum (som pynt)
  • Evt lidt Chipotle Honey Rub fra @epicSpice eller lidt chipotle (som et forsigtigt drys lige før servering)
  • 1 stk lime skåret i både (til servering)

Til spiralerne

  • 2 stk mellemstore og ret lige squash/zucchini

Sådan gør du

  • Start med at lave kødbollerne:
    Rør alle ingredienserne godt sammen og form til små kødboller. Steg dem i lidt olie eller smør til de er gennemstegte. Læg dem over på et fad.
    Du skal IKKE vaske panden ren inden du laver saucen. Stegeresterne indeholder lækker smag og kraft til saucen.
  • Tilføj evt lidt ekstra olie på panden og sauter først løg til de er klare.
  • Tilsæt hvidløg og fintrevet ingefær og sauter lidt med.
  • Tilføj herefter karrypaste og gurkemeje og rør det godt rundt. Når det begynder at dufte dejligt af krydderierne tilsætter du kokosmælk, vand og bouillon.
  • Lad saucen koge godt igennem og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg kødbollerne retur i panden og varm det hele godt igennem
  • Lav imens squash spiralerne ved at køre squash igennem en spiralizer. De skal IKKE koges, men blot varmes ganske kort med i saucen.
  • Pynt med friske basilikumsskud, limebåde, små fine rødløgsbåde og vild du gerne give retten et ekstra hot pift, kan du med forsigtig hånd drysse lidt chipotle henover.
  • Rigtig god fornøjelse!