-
Rør farsen sammen (jeg bruger hænderne) og form kødboller, der steges på panden i lidt olie. Jo mindre kødboller jo kortere stegetid.De behøver ikke være helt færdigstegte, da de kommer ned i den varme sauce inden servering. Men sørg for at de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt - så smager de bedst og hænger bedre sammen.Panden skal IKKE vaskes ren for stegerester. De gir nemlig dejlig smag til saucen. TIP: udnyt tiden.....Imens kødbollerne steger sætter du en gryde vand over og koger dit tilbehør, så det er klar samtidig med at saucen er færdig.
Tilsæt evt lidt ekstra olie, hvis der er behov for det og steg først løgene til de er klare, hvorefter du tilsætter karrypaste, hvidløg, ingefær, gurkemeje, tern af sød kartoffel eller butternut samt forårsløgene og lader dem stege med 3-4 minutter.
Tilsæt kokosmælk og fyld dåsen op med vand, der tilsættes sammen med 2 tsk grøntsagsbouillon. Kog saucen godt igennem og prik med en kødnål eller gaffel for at tjekke, at butternut/sød kartoffel er møre.
Tilsæt peanutbutter og rør den ud i saucen og smag den til med fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber.
Læg kødbollerne tilbage i saucen, så de kan blive varmet godt igennem
Tilsæt nu de grundigt skyllede og afdryppede spinatblade og lad dem falde sammen
TIP: Vil du have saucen lidt tyndere, tilsætter du blot lidt ekstra vand.
Pynt med fintsnittet rød chili (pas på det ikke bliver for stærkt), toppen af forårsløg og evt lidt peanuts
Rigtig god fornøjelse!