Go Back

Kyllingekødboller og grønt i spicy kokossauce

Sundt, nemt og virkelig lækkert måltid til hele familien. Kokossaucen er fyldt med skønne grøntsager og lækre krydderier. Server med pasta eller kør en squash/zucchini igennem en spiralizer, hvis du vil undgå stivelse.
Ret Aftensmad, antiinflammatorisk, hovedmåltid
Keyword bagt sød kartoffel, chili, gurkemeje, ingefær, kokossauce, kylling, sød kartoffel
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til kødbollerne

  • 600 gram kyllingefars
  • 1 stort alm løg - fintrevet
  • 1 stk æg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til kokossaucen

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 stk alm løg - fintsnittede
  • 4 fed hvidløg - finthakkede
  • 2 store tsk karrypaste
  • 2 små søde kartofler (er skrællen fin vaskes de blot grundigt) skåret i tern Du kan også bruge butternut skåret i små tern
  • Ca. 3 cm frisk ingefær - fintrevet Gerne mere, hvis i er vilde med ingefær
  • 2 store tsk gurkemeje
  • 1 bundt forårsløg - fintsnittede (hold lidt af den grønne del tilbage som bruges til pynt)
  • 1 dåse kokosmælk (plus 1 dåse vand)
  • 2 tsk grøntsagsbouillon
  • 1 spsk peanutbutter
  • Ca 1/2 frisk rød chili - fintsnittet (ingen kerner og smag på den forinden, så du ikke får gjort retten alt for stærk)
  • 2-3 håndfulde frisk babyspinat (skyllet og dryppet af) - ca 200 gram
  • Smag til med Fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber
  • Topping Lidt peanuts, chili, forårsløg

Tilbehør: Pasta, æggenudler, ris, bulgur, squash/zucchini kørt til spiraler i spiralizer

    Sådan gør du

    • Rør farsen sammen (jeg bruger hænderne) og form kødboller, der steges på panden i lidt olie. Jo mindre kødboller jo kortere stegetid.
      De behøver ikke være helt færdigstegte, da de kommer ned i den varme sauce inden servering. Men sørg for at de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt - så smager de bedst og hænger bedre sammen.
      Panden skal IKKE vaskes ren for stegerester. De gir nemlig dejlig smag til saucen.
    • TIP: udnyt tiden.....Imens kødbollerne steger sætter du en gryde vand over og koger dit tilbehør, så det er klar samtidig med at saucen er færdig.
    • Tilsæt evt lidt ekstra olie, hvis der er behov for det og steg først løgene til de er klare, hvorefter du tilsætter karrypaste, hvidløg, ingefær, gurkemeje, tern af sød kartoffel eller butternut samt forårsløgene og lader dem stege med 3-4 minutter.
    • Tilsæt kokosmælk og fyld dåsen op med vand, der tilsættes sammen med 2 tsk grøntsagsbouillon. Kog saucen godt igennem og prik med en kødnål eller gaffel for at tjekke, at butternut/sød kartoffel er møre.
    • Tilsæt peanutbutter og rør den ud i saucen og smag den til med fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber.
    • Læg kødbollerne tilbage i saucen, så de kan blive varmet godt igennem
    • Tilsæt nu de grundigt skyllede og afdryppede spinatblade og lad dem falde sammen
    • TIP: Vil du have saucen lidt tyndere, tilsætter du blot lidt ekstra vand.
    • Pynt med fintsnittet rød chili (pas på det ikke bliver for stærkt), toppen af forårsløg og evt lidt peanuts
    • Rigtig god fornøjelse!