500-600gramsmå fine kartofler - bevar gerne skrællen
1stkskalotteløg - fintsnittet
1lille bundtgrønne asparges - bunden knækkes af og de skæres i mundrette stykker
5stkradiser - skåret i fine skiver
2dlærter - gerne fra frost
2dlslikærter - gerne fra frost
1spskolivenolie til at stege i
1/2dlmynteblade - fintsnittede
1/2dlbredbladet persille - fintsnittetDu kan også tilføje andre friske krydderurter: Purløg, oregano, timian, salvie eller hvad du foretrækker.
1stkøkologisk citron - skåret i mindre stykker til pynt på den færdige kartoffelsalat
Til vinaigretten:
Ca 1/4dlolivenolie (jeg holder lidt igen med olien, så vil du gerne have en mere rig vinaigrette, tilsætter du blot ekstra olivenolie - men max 1/2 dl)
1stkøkologisk citron (saften af den ene halvdel bruges i vinaigretten, resten skæres i stykker som pynt på den færdige salat)
1/2spskgrov sennep
1/2spskflydende honning
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1spskfriske mynteblade - fintsnittede
1spskbredbladet persille - fintsnittet
Sådan gør du
Start med at koge kartoflerne. Er de små og nye, skal de kun koges ganske få minutter og husk endelig at salte vandet rigtig godt. Kogevandet til kartofler skal smage lige så salt, som var de kogt i havvand.Hæld omgående kogevandet fra og lad kartoflerne dampe godt af.Er kartoflerne lidt for store, skærer du dem bare i mundrette stykker.
Imens kartoflerne koger laver du vinaigretten ved blot at piske de ovenstående ingredienser godt sammen.
Klargør grøntsagerne:Skalotteløget sauteres i lidt olivenolie til de er klare. Tilsæt herefter de grønne asparges og sauter dem med et kort øjeblik inden du tilføjer ærterne. Vend forsigtigt rundt og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.Når de grønne asparges er møre, hælder du blandingen over i en skål sammen med kartoflerne, radiser og tilføjer slikærter, der er skåret i halve eller kvarte og de friske krydderurter.Vend forsigtigt rundt med vinaigretten. Smag til og juster med flagesalt og friskkværnet peber. Pynt evt med ekstra friske krydderurter og små stykker økologisk citron.Tip: Har du tid, så lad kartoffelsalaten stå og trække lidt inden den serveres. På den måde, får de friske krydderurter rigtig god tid til at frigive deres dejlige smag.Lav gerne en dobbelt portion - kartoffelsalaten smager nemlig lige så dejligt dagen der på, hvor den serveres kold.