Go Back

Bananpandekager

Nemme og lækre bananpandekager der smager skønt til morgenmad, brunch og dessert.
Ret brunch, Dessert, frokost, madpakke, Morgenmad
Keyword Bananpandekager, pandekager, sunde pandekager
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk meget modne bananer
  • 4 stk æg str M/L
  • 2 dl minimælk
  • 130 gram havregryn
  • 75 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

  • Alle ingredienser fyldes i et blenderglas og køreres til en nogenlunde jævn konsistens.
    Lad dejen stå og hvile 10-15 minutter inden du bager med den.
  • For at gøre processen lettere, kan du bage 3-4 små pandekager ad gangen på en stor pande. Bruger du slip-let sparer du også meget på fedtstoffet.
  • Du kan enten bruge en smørspray eller smelte lidt smør direkte på panden.
    Jeg smelter altid en lidt større klat smør på panden og hælder den over i en lille skål. Så bruger jeg en pensel til at smøre panden med imellem hver bagning. Det er super nemt og jeg sparer en del fedtstof.
  • Hæld det der svarer til 2 spsk dej ud til hver bananpandekage på en varm pande med lidt fedtstof (smør er bare bedst).
    Når de er gyldne på undersiden, vendes de med en paletkniv og bager videre.
    Læg dem over på en tallerken og dæk dem til. Du kan også holde dem varme i ovnen...
  • Server med frugtsirup, ahornsirup eller anden flydende honning. Du kan også servere flydende chokolade, Nutella, marmelade og friske frugt og bær sammen med.
  • Pandekagerne smager dejligt både til morgenmad, brunch, desserter - og vil helt sikkert bringe glæde, hvis de kommer med i madpakken.
  • Rigtig god fornøjelse!