1papbrikkikærter drænet for væde (230 gram)Gem lidt af væden til at køre hummus'en lind med
2spsktahin
1/2dlrigtig god olivenolie
2fedhvidløg
2tskstødt spidskommen
2tskpaprika (bruger du en stærk paprika, så start med lidt og tilføj ekstra om nødvendigt)
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og 1 nip chiliflager eller cayennepeber
1stklime (eller lille godt moden citron)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.Skær de røde snackpeber/peberfrugter igennem og fjern kernerne.Læg dem med snitfladerne nedad på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade med din håndflade.Bag dem i ca 30 minutter. De må gerne få brune pletter på oversiden, men må ikke blive sorte (så skal du skrue ned for temperaturen)De bagte peberfrugter tilberedes MED skindet på, så derfor er det vigtigt, at eventuelle sorte pletter undgåes eller fjernes.
Læg de bagte peberfrugter op i blenderglasset sammen med olivenolie, tahin, hvidløgsfed, krydderier, limesaft og de godt drænede kikærter.
Kør til en nogenlunde jævn spread. Her kan du selv bestemme, hvordan du ønsker konsistensen. Skal den være grov stopper du naturligvis tidligere og ønsker du en mere blød og ensartet konsistens tilsætter du evt lidt af væden fra kikærterne.
Server dem god olivenolie henover og pynt gerne med lidt friske krydderurter, spiselige blomster og evt sorte oliven.Stil gerne lidt lækkert friskbagt brød som f.eks. grissini, sorte oliven f.eks. bagte sorte oliven og ost i tern ind ved siden af.
TIP: Prøv hummus med bagt peberfrugt i en lækker sandwich