Go Back

Galette med cherrytomater og burrata

Nem og dejlig galette med færdiglavet butterdej, små krydrede cherrytomater og fløjlsblød burrata
Ret Aftensmad, frokost, hurtig aftensmad, nem mad, sommermad
Keyword butterdej, cherrytomater, galette, tærte
Antal 1 stk

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 2 store håndfulde cherrytomater - gerne flerfarvede
  • Lidt rigtig god olivenolie
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 fed knust hvidløg
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og cayennepeber eller chiliflager
  • 1 håndfuld blandede fintsnittede krydderurter f.eks. oregano, timian, purløg
  • 1 håndfuld friskrevet Gouda
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • 1 stk sammenpisket æg (til pensling)
  • 1 stk burrata (kan udelades, men smager bare ekstra dejligt)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rul butterdejen ud og læg den over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Prik butterdejen med en gaffel, men lad en kant på 1 cm være hele vejen rundt
  • Skær cherrytomaterne i halve og vend dem i lidt god olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Rør creme fraiche med knust hvidløg, lidt af de fintsnittede krydderurter, flagesalt og friskkværnet peber og evt lidt cayennepeber/chili.
    Smør den på butterdejsbunden - husk at lade kanten være fri for fyld
  • Drys med de fintsnittede krydderurter
  • Fordel ostene henover
  • Fordel tomatblandingen henover osten
  • Pensl kanterne med det sammenpiskede æg og fold kanten ind - pensl også oversiden.
  • Bag galetten til kanterne er smukt gyldne og tomaterne bagte.
  • Tag den færdigbagte galette ud og bræk en burrata i stykker og læg den henover den varme galette. Dryp med en rigtig god olivenolie, drys evt med lidt ekstra friske krydderurter eller spiselige blomster.
  • Rigtig god fornøjelse!