Nem og virkelig lækker aftensmad med grillede kyllingespyd og en skøn marineret pastasalat med små krydrede tomater, grillet gul peber og avocado
Ret Aftensmad, hovedmåltid, middagsmad
Keyword kylling, marinade, pasta, pastasalat
Antal 4personer
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
Til dressingen:
2dlolivenolie
2spskflydende honning eller min honning med et twist fra et andet opslag
1tskdijonsennep eller grov sennep efter eget valg
1stklime - saften heraf
2spskhyldeblomsteddike (jeg bruger min egen eddike, men du kan også bruge f.eks. æblecidereddike)
1/2håndfuldblandede friske krydderurter - fintsnittede f.eks. oregano, rosmarin, basilikum)
1stkskalotteløg - fintsnittet (alternativt 1 lille rødløg)
2fedhvidløg - knuste
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og evt lidt frisk rød chili hvis du ønsker en stærk marinade
Derudover:
600gramKylling - inderfillet eller bryst skåret i mundrette stykker
1storgul eller orange peberfrugt
250gramtørret pasta f.eks. risoni eller genovesine mezzanelli
150gramcherrytomater - halverede
2-3håndfuldefriske spinatblade eller anden form for spæde salatblade
1-2stkavocado - skåret i både
Sådan gør du
Rør marinaden sammen - jeg bruger et glas med tætsluttende låg. Smag dressingen til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
Skær kyllingekødet ud i mundrette stykker og læg det ned i en skål sammen med halvdelen af dressingen. Vend det godt rundt, så alle overflader blir smurt ind.Dæk skålen til og stil på køl i 15 minutter eller længere hvis det kan lade sig gøre.
Sæt kyllingestykkerne på grillespyd og grille dem indtil de har en fin stegeskorpe og er nok inden i (det afhænger af hvor store stykkerne er).Læg også peberfrugten på grillen - den må gerne få farve, men ikke blive sort. Når den er grillet færdig skæres den i mundrette stykker.
Kog pastaen som anvist på pakningen. Hold øje med den og tag den af, så snart den er al dente, hæld kogevandet fra og vend med resten af dressingen, de halverede cherrytomater spinat/salatbladene og den grille peberfrugt.Smag til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
Fordel blandingen i skåle og læg skiver af avocado, kyllingespyd og ekstra krydderurter henover.Server evt med lidt lækkert brød ved siden af.TIP: Salaten smager dejligt både som varm og kold, så eventuelle rester vil vække glæde til næste dags frokost.