Nemt og lækkert vegetarisk måltid med dejlig smag fra de sødmefyldte bagte tomater og den creme burrata.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Middag
Køkken Italiensk
Keyword bagte tomater, burrata, pasta, tomatsauce
Antal 4personer
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
Til de bagte tomater:
400 gramcherrytomater - gerne de flerfarvede skåret i halve
Lidtolivenolie
2fedknust hvidløg
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Evt lidtchiliflager hvis du ønsker dem stærke
Derudover:
1kugle burrata eller en rigtig god bøffelmozzarella
500gramTørret pasta f.eks. kæmpe pastaskruer eller hvad du foretrækker
1spskolivenolie eller rapsolie
2fedknust hvidløg
1stklille alm løg - fintsnittet
1kartonflåede, hakkede tomater 500 ml
Lidtflagesalt, friskkværnet peber - skal den være hot, kan du også tilsætte lidt chili
Lidtfriske krydderurter f.eks. timian, rosmarin og oregano (du kan også bruge tørrede, men de friske er bare bedst)
1spskfriske basilikumsblade som pynt ved servering
Sådan gør du
Sådan laver du de bagte tomater:
Tænd ovnen på 200 grader
Hæld olivenolie, knust hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber og de halverede cherrytomater ned i en skål og vend det hele godt rundt.
Fordel blandingen på en bagepladeplade beklædt med bagepapir og bag dem 25-30 minutter indtil de er bagte og begynder at tage farve.Kog imens pastaen og lav tomatsaucen.
Kog pastaen al dente efter anvisning på posen. Det er meget vigtigt, at pastaen straks drænes for vand, så den ikke "koger ud".
Varm olien op i en pande og sauter løg og hvidløg til de er klare.
Tilføj de hakkede, flåede tomater og krydderierne og lad saucen koge en smule ind så den blir tyktflydende.Smag den til og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
Vend pastaen i tomatsaucen, fordel de bagte tomater ovenpå, bræk burrataen i mindre stykker og læg den ovenpå sammen med friske basilikumsblade.Dryp burrata-stykkerne med en god olivenolie og lidt friskkværnet peber lige før servering.
Server gerne med en dejlig blandet salat og lækkert brød ved siden af.