Go Back

Bagte tomater

Nem og hurtig opskrift på de uundværlige bagte tomater.
Ret Tilbehør
Køkken vegetar
Keyword bagte tomater, cherrytomater, olivenolie
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram cherrytomater eller blommetomater på stilk
  • 2-3 spsk rigtig god olivenolie
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2-3 fed hele hvidløg
  • 1/2 håndfuld friske finthakkede krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin Friske krydderurter er altid bedst, men ellers bruger du tørrede krydderier af god kvalitet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber - evt lidt chiliflager hvis du ønsker tomaterne ekstra stærke

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Hvis du bruger cherrytomater skærer du dem i halve.
    Bruger du blommetomater på stilk, tilberedes de som hele
  • I en skål blander du olivenolie, friske krydderurter, flagesalt, friskkværnet peber, knust hvidløg og evt lidt chiliflager
  • Læg tomaterne ned i blandingen og vend det godt rundt. Jeg bruger rene fingre, det er lettest.
  • På en bageplade beklædt med bagepapir fordeles tomaterne og de sættes ind i den varme ovn i 25-30 minutter indtil tomaterne begynder at tage lidt farve og de er gennembagte.
    Bruger du hele blommetomater skal de have lidt længere tid i ovnen.
  • Opbevar de bagte tomater i en ren beholder med tætsluttende låg på køl - hvis du altså ikke spiser dem med det samme.
  • Brug dem på dine salater, som fyld i dine pastaretter, på omeletter og bruschettas.
  • Rigtig god fornøjelse!