-
Rør farsen sammen og lad den gerne hvile 10-15 minutter hvis du har tid til det.
Varm olivenolie op i en stor pande, der gerne kan tåle at komme i ovnen.
Form en prøve-kødbolle - bare en lille en og steg den. Smag og juster efter behov på krydderierne, hvis det er nødvendigt.
Jeg foretrækker at lave ret store kødboller, så jeg bruger en skefuld fars pr kødbolle
Steg dem i olivenolien til de har fin stegeskorpe på alle sider. De behøver ikke være gennemstegte, da de kommer ned i den varme sauce senere.Tag de færdige kødboller over på en tallerken imens du laver saucen. Panden må endelig IKKE vaskes af, da stegeresterne gir fin smag til tomatsaucen. Læg de knuste hvidløg ned i stegeresterne sammen med karrypasten og lad det sautere et par minutter. Pas på med for høj varme, så hvidløgene svides - det smager bare ikke godt.
Tilføj de flåede, hakkede tomater, en lille smule sukker, røget paprika og lad det småkoge, så det koger en smule ind.
Smag til med flagesalt og friskkværnet peber, læg kødbollerne tilbage i saucen.
Fordel mozzarella og friskrevet ost henover og pynt med nogle blade frisk salvie.
Lad det gratinere i ovnen evt under grillen, men hold godt øje, så osten ikke brænder på.Når osten er smeltet og begynder at blive gylden på overfladen er retten klar. Spis den med spaghetti eller anden pasta, langkornede ris eller en lækker salat og godt brød.
Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.