150gramgorgonzola (er du glad for gorgonzola, kan du fordoble mængden og undlade ricottaen)
250gramricotta
1dlmadlavningsfløde eller mælk
Lidtolivenolie
Lidtfintsnittet frisk rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
Sådan samler du tærtedejen
Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet.Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.Tryk dejen ned i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir og stil den på køl 30 minutter.Alternativt pakkes den færdige tærtedej ind i plastfolie og lægges på køl min. 30 minutter og lægges først derefter ned i formen.Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.
Sådan samler du tærten:
Imens tærtedejen forbager, kan du lave fyldet klar.Hæld ricottaen ned i en skål og smuldr gorgonzolaen ned i og lidt af madlavningsfløden eller mælken.Bland til en ensartet cremet konsistens - juster med med mælk om nødvendigt - men cremen skal være tyk.Pil løgene og skær dem i tykke, sammenhængende skiver - ca 1.5 cm tykke.Fordel ostecremen i den forbagte bund.Fordel løgene, så de ligger så tæt som muligt.Pensl løgene med olivenolie og drys med frisk rosmarin.Sæt den tilbage i ovnen og bag den til løgene er møre og overfladen gylden - ca 30 minutter afhængigt af tykkelsen af løgene. Prik med en gaffel. Er det svært at få løgene gyldne nok, kan det hjælpe at tænde grillfunktionen helt til sidst.
Jeg serverer altid en stor blandet salat sammen med løgtærten.