Go Back

Fransk løgtærte

Nem og virkelig lækker fransk løgtærte
Ret Aftensmad, frokost, Hovedret, tærte
Keyword fransk tærte, løgtærte, tærtedej
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • ::

Ingredienser til alm. tærtedej

  • 100 gram koldt smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 nip flagesalt
  • 1.5 spsk koldt vand

Ingredienser til fuldkorns-tærtedej

  • 100 gram koldt smør
  • 100 gram sigtemel
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • 1/2 dl koldt vand

Ingredienser til fyldet

  • Ca 1 kg gule løg
  • 150 gram gorgonzola (er du glad for gorgonzola, kan du fordoble mængden og undlade ricottaen)
  • 250 gram ricotta
  • 1 dl madlavningsfløde eller mælk
  • Lidt olivenolie
  • Lidt fintsnittet frisk rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  • Sådan samler du tærtedejen
  • Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet.Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
    Tryk dejen ned i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir og stil den på køl 30 minutter.
    Alternativt pakkes den færdige tærtedej ind i plastfolie og lægges på køl min. 30 minutter og lægges først derefter ned i formen.
    Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Sådan samler du tærten:

  • Imens tærtedejen forbager, kan du lave fyldet klar.
    Hæld ricottaen ned i en skål og smuldr gorgonzolaen ned i og lidt af madlavningsfløden eller mælken.
    Bland til en ensartet cremet konsistens - juster med med mælk om nødvendigt - men cremen skal være tyk.
    Pil løgene og skær dem i tykke, sammenhængende skiver - ca 1.5 cm tykke.
    Fordel ostecremen i den forbagte bund.
    Fordel løgene, så de ligger så tæt som muligt.
    Pensl løgene med olivenolie og drys med frisk rosmarin.
    Sæt den tilbage i ovnen og bag den til løgene er møre og overfladen gylden - ca 30 minutter afhængigt af tykkelsen af løgene.
    Prik med en gaffel. Er det svært at få løgene gyldne nok, kan det hjælpe at tænde grillfunktionen helt til sidst.
  • Jeg serverer altid en stor blandet salat sammen med løgtærten.
  • Rigtig god fornøjelse!